W krótkim czasie można przygotować wspaniały deser waniliowy o kremowej konsystencji. Składniki pochodzą z upraw ekologicznych, a produkt jest bezglutenowy.
Przygotowanie: Wystarczy wymieszać zawartość z 250 ml zimnego mleka roślinnego, najlepiej w mikserze, na wysokich obrotach przez około 5 minut. Podawać najlepiej świeży (np. z owocami) lub po schłodzeniu w lodówce (max. 1 godz.)
Składniki: cukier trzcinowy surowy*, skrobia kukurydziana*, karob*, guma guar*, wanilia 0,8%, sól himalajska, sproszkowany sok cytrynowy*, maltodekstryna*, zagęstnik ( guma ksantanowa).
*składniki pochodzące z upraw ekologicznych
Wartość odżywcza (na 100 g produktu)
Energia : 1573 kJ/371 kcal
Tłuszcz : <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : <0,1 g
Węglowodany : 88 g
w tym cukry : 70 g
Błonnik : 7,6 g
Białko : 0,7 g
Sól : 0,58 g
Waga: 52g