W krótkim czasie można przygotować wspaniały deser czekoladowy, o kremowej konsystencji, z ciemnej czekolady. Składniki pochodzą z upraw ekologicznych, a produkt jest bezglutenowy.
Przygotowanie: Wystarczy wymieszać zawartość z 250 ml zimnego mleka roślinnego, najlepiej w mikserze, na wysokich obrotach przez około 5 minut. Podawać najlepiej świeży (np. z owocami) lub po krótkim schłodzeniu
Składniki: cukier trzcinowy surowy*, skrobia kukurydziana*, kakao*, mączka chleba świętojańskiego *, gorzka czekolada (kakao co najmniej 56%) 5% (masa kakaowa *, cukier trzcinowy *, masło kakaowe *), sól himalajska, zagęstnik (guma guar *, guma ksantanowa).
Wartość odżywcza (na 100 g produktu)
Energia : 1615 kJ/382 kcal
Tłuszcz : 3,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 2,2 g
Węglowodany : 80 g
w tym cukry : 65 g
Błonnik : 8,7 g
Białko : 3,7 g
Sól : 0,47 g
Waga: 68g