Danie gotowe z kuchni indyjskiej, bez sztucznych dodatków, glutenu i laktozy. Matar Paneer (Tofu) to tradycyjne danie kuchni hinduskiej w wersji wegańskiej: warzywa w kremowym sosie ze wspaniałą mieszanką przypraw. Najlepiej podawać je z ryżem, papadami lub chapati, ale równie dobrze smakuje z chlebem czy bułką.
Danie jest lekko ostre.
Składniki: woda, cebula, mleko kokosowe, marchew, olej słonecznikowy, kalafior, ziemniaki, zielony groszek, ananas, fasola, przecier pomidorowy, orzechy nerkowca, cukier, czosnek, pestki melona, sól, maka kukurydziana, zielona papryka chilli, kurkuma, wiórki kokosowe, przyprawy (anyż, czarny kardamon, pieprz czarny, kminek, cynamon (kasja), chilli, goździki, sól, kolendra, kmin rzymski, imbir, koper włoski), kmin rzymski mielony, kardamon mielony.
Wyprodukowano w zakładzie, w którym przetwarza się orzechy, pszenicę, produkty mleczne, soję, gorczycę, sezam.
Wartość odżywcza (na 100 g produktu)
Energia : 602 kJ/ 144 kcal
Tłuszcz : 10,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 3,3 g
Węglowodany : 10,0 g
w tym cukry : 1,6 g
Błonnik : - g
Białko : 2,0 g
Sól : 0,8 g
Waga: 280g