Danie gotowe z kuchni hinduskiej, bez sztucznych dodatków, glutenu, laktozy i cukru, oczywiście wegańskie. Punjabi choley to tradycyjne danie kuchni hinduskiej, cieciorka z cebulą oraz wspaniałą mieszanką przypraw. Najlepiej podawać je z ryżem, papadami lub chapati oraz świeżą cebulą, marchewką i pomidorem.
Składniki: woda, ciecierzyca, cebula, olej słonecznikowy, czosnek, przecier pomidorowy, imbir, liście kolendry, sól, czerwona papryka, przyprawy, kolendra, koper włoski, kumin.
Wartość odżywcza (na 100 g produktu)
Energia : 340 kJ/ 81 kcal
Tłuszcz : 4,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,4 g
Węglowodany : 9,0 g
w tym cukry : 0,5 g
Błonnik : - g
Białko : 2,0 g
Sól : 1,6 g
Waga: 280g