Danie gotowe z kuchni indyjskiej, bez sztucznych dodatków, glutenu i laktozy. Paneer (Tofu) Makhani to tradycyjne danie kuchni hinduskiej w wersji wegańskiej: tofu w sosie pomidorowym ze wspaniałą mieszanką przypraw. Najlepiej podawać je z ryżem, papadami lub chapati ale równie dobrze smakuje z chlebem czy bułką.
Składniki: woda, tofu (soja, woda, kwasy cytrynowy, sól), pomidor, cebula, mleko kokosowe, imbir, olej słonecznikowy, orzechy nerkowca, czosnek, nasiona melona, chilli mielone, sól, cukier, zielona papryka chilli, liście laurowe, goździki, pieprz czarny, kardamon czarny, cynamon, suszone liście kozieradki, zielony kardamon.
Wyprodukowano w zakładzie, który przetwarza orzechy, orzechy ziemne, pszenice, mleko, soję, sezam i gorczycę.
Wartość odżywcza (na 100 g produktu)
Energia : 360 kJ/ 86 kcal
Tłuszcz : 5,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 1,8 g
Węglowodany : 6,2 g
w tym cukry : 0,5 g
Błonnik : - g
Białko : 3,6 g
Sól : 0,7 g
Waga: 280g