Danie gotowe z kuchni hinduskiej, bez sztucznych dodatków, glutenu i laktozy, oczywiście wegańskie. Palak Panner to tradycyjne danie kuchni północnohinduskiej: palak (szpinak) i panner (czyli ser, a w wersji wegańskiej tofu) ze wspaniałą mieszanką przypraw. Najlepiej podawać je z ryżem, papadami lub chapati ale równie dobrze smakuje z chlebem czy bułką.
Składniki: szpinak, woda, tofu (soja, woda, kwas cytrynowy, sól), cebula, olej słonecznikowy, mleko kokosowe, przecier pomidorowy, imbir, cukier, czosnek, mąka kukurydziana, sól, zielone chili, kmin rzymski, czerwone chili suszone, kurkuma, przyprawy (anyż gwiazdkowy, czarny kardamon, pieprz czarny, kminek, cynamon (kasja), chili, goździki, sól, kolendra, kmin rzymski, suszony imbir, koper włoski), papryka chili mielona, koper włoski.
Wyprodukowano w zakładzie, który przetwarza orzechy, orzechy ziemne, pszenice, mleko, soję, sezam i gorczycę.
Wartość odżywcza (na 100 g produktu)
Energia : 392 kJ/ 93 kcal
Tłuszcz : 6,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 1,1 g
Węglowodany : 5,9 g
w tym cukry : 0,9 g
Błonnik : - g
Białko : 3,8 g
Sól : 0,7 g
Waga: 280g