Danie gotowe z kuchni indyjskiej, bez sztucznych dodatków, glutenu i laktozy. Matar Paneer (Tofu) to tradycyjne danie kuchni hinduskiej w wersji wegańskiej: tofu z zielonym groszkiem w gęstym sosie pomidorowym ze wspaniałą mieszanką przypraw. Najlepiej podawać je z ryżem, papadami lub chapati ale równie dobrze smakuje z chlebem czy bułką.
Składniki: woda, zielony groszek, tofu (soja, woda, kwasy cytrynowy, sól), cebula, mleko kokosowe, olej słonecznikowy, orzechy nerkowca, czosnek, przecier pomidorowy, imbir, sól, czerwona papryka chilli mielona, mąka kukurydziana, zielona papryka chilli, kmin rzymski, czerwona papryka chilli, kolendra, kurkuma, liście kozieradki.
Wyprodukowano w zakładzie, który przetwarza orzechy, orzechy ziemne, pszenicę, produkty mleczne, soję, sezam i gorczycę.
Wartość odżywcza (na 100 g produktu)
Energia : 523 kJ/ 125 kcal
Tłuszcz : 8,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 2,2 g
Węglowodany : 8,4 g
w tym cukry : 0,5 g
Błonnik : - g
Białko : 5,4 g
Sól : 0,8 g
Waga: 280g