Danie gotowe z kuchni hinduskiej, bez sztucznych dodatków, glutenu i laktozy, oczywiście wegańskie. Delhi Dal Makhani to tradycyjne danie kuchni północnohinduskiej: czarna soczewica (urid) i czerwona fasola w kremowym sosie ze wspaniałą mieszanką przypraw. Najlepiej podawać je z ryżem, papadami lub chapati ale równie dobrze smakuje z chlebem czy bułką.
Składniki: woda, czarna soczewica, cebula, mleko kokosowe, olej słonecznikowy, czerwona fasola, przecier pomidorowy, orzechy nerkowca, imbir, sól, liście kolendry, czosnek, chilli mielone, przyprawy (anyż gwiazdkowy, czarny kardamon, pieprz czarny, kminek, cynamon, chilli, goździki, sól, kolendra, kmin rzymski, imbir, koper włoski), zielona papryka chilli, kurkuma, kardamon, cynamon, goździki.
Wyprodukowano w zakładzie, który przetwarza orzechy, orzechy ziemne, pszenice, mleko, soję, sezam i gorczycę.
Wartość odżywcza (na 100 g produktu)
Energia : 479 kJ/ 114 kcal
Tłuszcz : 6,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 1,8 g
Węglowodany : 9,8 g
w tym cukry : 0,5 g
Błonnik : - g
Białko : 4,1 g
Sól : 0,8 g
Waga: 280g