Danie gotowe z kuchni indyjskiej, bez sztucznych dodatków, glutenu i laktozy. Matar Paneer (Tofu) to tradycyjne danie kuchni hinduskiej w wersji wegańskiej: bukiet warzyw w gęstym sosie pomidorowym ze wspaniałą mieszanką przypraw. Najlepiej podawać je z ryżem, papadami lub chapati, ale równie dobrze smakuje z chlebem czy bułką.
Danie średnio ostre.
Składniki: pomidory, ziemniaki, groszek zielony, woda, kalafior, olej słonecznikowy, cebula, kapusta, liście kolendry, czosnek, sól, czerwona papryka chilli, przyprawy (anyż gwiazdkowy, czarny kardamon, pieprz czarny, cynamon, chilli, goździki, sól, kolendra, kmin rzymski, imbir suszony, mango suszone, koper włoski, kurkuma), chilli mielone, kmin rzymski, kardamon, goździki, cynamon, gałka muszkatołowa.
Wartość odżywcza (na 100 g produktu)
Energia : 332 kJ/ 79,5 kcal
Tłuszcz : 2,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,3 g
Węglowodany : 11,2 g
w tym cukry : 0,5 g
Błonnik : - g
Białko : 2,0 g
Sól : 1,0 g
Wyprodukowano w zakładzie, w którym przetwarza się orzechy, pszenicę, mleko, soję, gorczycę i sezam.
Waga: 280g