Danie gotowe z kuchni hinduskiej, bez sztucznych dodatków, glutenu, laktozy i cukru, oczywiście wegańskie. Biryani to tradycyjne danie kuchni hinduskiej, ryż basmati z warzywami oraz wspaniałą mieszanką przypraw. Najlepiej podawać je z papadami lub chapati oraz świeżą cebulą, marchewką i pomidorem.
Składniki: ryż basmati 50%, warzywa (ziemniaki, marchewka, fasolka szparagowa, kalafior, zielony groszek) - 35%, woda, cebula, olej słonecznikowy, przecier pomidorowy, czosnek, sól, imbir, zielone chilli, mięta, chilli, mielony kmin rzymski, kolendra mielona, kurkuma, przyprawy, czarny kardamon, anyż gwiazdkowy, liść laurowy, goździki, cynamon.
Wartość odżywcza (na 100 g produktu)
Energia : 583 kJ/ 139 kcal
Tłuszcz : 3,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,4 g
Węglowodany : 23,9 g
w tym cukry : 0,0 g
Błonnik : - g
Białko : 2,7 g
Sól : 1,1 g
Waga: 280g