Danie gotowe z kuchni hinduskiej, bez sztucznych dodatków, glutenu i laktozy, oczywiście wegańskie. Aloo chole to tradycyjne danie kuchni północnohinduskiej, bakłażan i cebula ze wspaniałą mieszanką przypraw. Najlepiej podawać je z papadami lub chapati oraz świeżą cebulą, marchewką i pomidorem.
Składniki: bakłażany 55%, cebula, pomidory, olej słonecznikowy, przecier pomidorowy, sól, zielone chilli, liście kozieradki, kolendra mielona, cukier, kmin rzymski, czosnek, kurkuma, czerwone chilli, kumin.
Wartość odżywcza (na 100 g produktu)
Energia : 421 kJ/ 100 kcal
Tłuszcz : 6,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,7 g
Węglowodany : 8,6 g
w tym cukry : 0,5 g
Błonnik : - g
Białko : 2,0 g
Sól : 1,0 g
Waga: 280g