Danie gotowe z kuchni hinduskiej, bez sztucznych dodatków, laktozy i cukru, oczywiście wegańskie. Aloo choley to tradycyjne danie kuchni północnohinduskiej, cieciorka i ziemniaki ze wspaniałą mieszanką przypraw. Najlepiej podawać je z papadami lub chapati oraz świeżą cebulą, marchewką i pomidorem.
Składniki: ziemniaki 19,79%, ciecierzyca 19,79%, woda, pomidory, pasta z cebuli , olej słonecznikowy, świeży czosnek, świeża kolendra, przyprawy: czarny pieprz, cynamon, goździki, kolendra, kardamon, chilli, kumin, gałka muszkatołowa, liść laurowy, nasiona granatu, czarna sól, czarnuszka, mięta, sól,zielony kardamon, imbir, kolendra mielona, chilli, mąka kikurydziana, kmin rzymski, kurkuma, zielony kardamon, mango mielone.
Informacja dla alergików: Wyprodukowano w fabryce gdzie przetwarza się orzechy, mleko, soję, pszenicę, gorczycę i sezam.
Wartość odżywcza (na 100 g produktu)
Energia : 358,9 kJ/ 85,8 kcal
Tłuszcz : 2,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,0 g
Węglowodany : 14,3 g
w tym cukry : 0,0 g
Błonnik : 2,1 g
Białko : 1,3 g
Sól : 1,1 g
Sposób przyrządzania:
1. Zawartość torebki przełożyć do naczynia przystosowanego do użycia w kuchence mikrofalowej, następnie podgrzać przy maksymalnej mocy przez 1-2 minuty. Podawać gorące.
2. Umieścić torebkę z daniem we wrzącej wodzie na 3-5 minut. Następnie otworzyć torebkę i podać zawartość na gorąco.
Podawać do ryżu bądź indyjskiego pieczywa.
Waga: 280g