Ciasteczka jaglane, naturalnie bezglutenowe, słodzone syropem ryżowym, oczywiście bez mleka i jajek. Mają dość zwartą konsystencję i prawie się nie kruszą, są słodkie, ale nie przesadnie, z delikatnym, jakby maślanym aromatem.
Składniki: skrobia kukurydziana, mąka z sorgo, guma guar, syrop ryżowy 8%, nieutwardzony tłuszcz kokosowy, masło shea, aromat, mąka jaglana 10%, mąka ryżowa, emulgator: lecytyna słonecznikowa.
Wartość odżywcza (na 100 g produktu)
Energia : 1506 kJ/428 kcal
Tłuszcz : 9,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 8,1 g
Węglowodany : 80,5 g
w tym cukry : 26,5 g
Błonnik : - g
Białko : 4,9 g
Sól : 0,01 g
Waga: 150g