Bezglutenowe, ekologiczne chrupki kukurydziane z solą morską. Są pieczone, a nie smażone na oleju, a więc są mniej kaloryczne i zawierają mniej tłuszczu. Chrupiące i bardzo smaczne!
Składniki: kukurydza* 75% (mąka* i/lub ziarna kukurydzy*), olej słonecznikowy*, sól morska z przyprawami* 5% (skrobia ziemniaczana*, sól morska, cukier*, ekstrakt z drożdży (z kukurydzy), olej słonecznikowy*, substancja przeciwzbrylająca: krzemionki).
*- składniki pochodzące z kontrolowanych upraw rolnictwa organicznego
Wartość odżywcza (na 100 g produktu)
Energia :1890 kJ/450 kcal
Tłuszcz : 20,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 1,5 g
Węglowodany : 58,4 g
w tym cukry : 1,9 g
Błonnik : 3 g
Białko : 6,5 g
Sól : 1,5 g
Waga : 50g