Bezglutenowe chrupki kukurydziane z ketchupem. Są pieczone, a nie smażone na oleju, a więc są mniej kaloryczne i zawierają mniej tłuszczu. Chrupiące i bardzo smaczne!
Składniki: kukurydza* 75% (mąka* i/lub kaszka kukurydziana*), olej słonecznikowy*, ketchup* 5% (pomidory*, sól, cukier*, mąka kukurydziana*, wyciąg z drożdży (z kukurydzy), papryka w proszku*, koncentrat pomidorowy*, pieprz*, olej słonecznikowy*, czosnek*, substancja przeciwzbrylająca: krzemionki, sól, ekstrakt pieprzu*).
*- składniki pochodzące z kontrolowanych upraw rolnictwa organicznego
Wartość odżywcza (na 100 g produktu)
Energia :1968 kJ/469 kcal
Tłuszcz : 20,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 1,5 g
Węglowodany : 62 g
w tym cukry : 4,3 g
Błonnik : 3,5 g
Białko : 7,3 g
Sól : 0,5 g
Waga : 50g