Budyń karmelowy wegański i bezglutenowy, a składniki pochodzą z upraw ekologicznych.
Sposób przyrządzenia: odjąć 6 łyżek z 500 ml mleka roślinnego, dodać do nich zawartość torebki oraz 3-4 łyżki (ok. 30-40g) cukru brązowego (lub innego słodzika) i dokładnie wymieszać. Pozostałe mleko zagotować. Dodać do niego wymieszaną zawartość i przez 1 minutę gotować na małym ogniu. Następnie przelać budyń w salaterki i pozostawić do ostygnięcia.
Składniki: skrobia kukurydziana*, syrop karmelowy* 10%, maltodekstryna*, wanilia bourbon*, sól himalajska, skórka pomarańczowa*, olejek pomarańczowy*.
*- składniki pochodzace z kontrolowanych upraw organicznych.
Wartość odżywcza (na 100 g produktu)
Energia : 1519 kJ/358 kcal
Tłuszcz : 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,2 g
Węglowodany : 87 g
w tym cukry : 7,8 g
Błonnik : <0,5 g
Białko : <0,5 g
Sól : 0,75 g
Waga: 43g