Baton kokosowy w czekoladzie 30g BIO nie zawiera glutenu i jest w 100% wegański dzięki czemu idealnie sprawdzi się jako smaczna i zdrowa przekąska. Słodzony naturalnym syropem ryżowym i cukrem kokosowym. Pozwól sobie na odrobinę słodkiej przyjemności i ciesz się świeżym smakiem kokosa zawsze gdy najdzie Cię ochota na małą, słodką przekąskę. Baton Roobar możesz mieć zawsze przy sobie, tak by upragniona chwila przerwy była na wyciągnięcie ręki.
SKŁADNIKI
syrop ryżowy*, wiórki kokosowe* (29 %), czekolada* (18 %) [miazga kakaowa*, cukier kokosowy*, tłuszcz kakaowy*, emulgator: lecytyny (ze słonecznika*)], mąka kokosowa* (9 %), tłuszcz kakaowy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 2197 kJ/518 kcal
Tłuszcz - 37 g
w tym kwasy nasycone - 30 g
Węglowodany - 39 g
w tym cukry - 28 g
Błonnik - 9,1 g
Białko - 5,4 g
Sól - 0,32 g
UWAGI
Może zawierać pestki owoców, łupiny orzechów.
Może zawierać nasiona sezamu, ORZESZKI ZIEMNE i inne orzechy.
Przechowywać w chłodnym, suchym i ciemnym miejscu.