Zestaw 3
(0) opinii
W zestawie taniej!!! Regularna łączna cena produktów z zestawu to 69,46PLN
63,99
Opis produktuW zestawie taniej! Regularna łączna cena produktów z zestawu to 69,46PLN.
Zestaw składa się z:
1. Passata pomidorowa bezglutenowa BIO 700g Granoro
Passata pomidorowa Granoro produkowana jest wyłącznie z pomidorów pochodzących z rejonu Puglia. Bardzo gęsta i wydajna, bez dodatku cukru oraz przypraw, może stanowić bazę pomidorowych sosów doprawionych według własnego uznania i fantazji.
SKŁADNIKI
pomidory BIO, sól 0,5%, regulator kwasowości: kwasek cytrynowy.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość odżywcza 95/23
Tłuszcz 0.1 g
Węglowodany 3.6 g
w tym cukry 3.6 g
Błonnik 1 g
Białko 1.3 g
Sól 0.4 g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
2. Violife Parmezan tarty 500g
Violife Tarty Prosociano 0,5kg jest idealny do posypania, wykańczania lub podawania jako dodatek. Idealny do pizzy, makaronów, nadziewanych grzybów, bakłażana z parmezanem, serowego pieczywa czosnkowego i nie tylko. Świetny również na zimno, do sałatek, podawany z boku lub w formie bufetu. Wygodne opakowanie ze startym Violife zmniejsza nakład pracy i sprawia, że przygotowanie dań jest dziecinnie proste. Pyszna alternatywa dla parmezanu.
Starty, idealny do posypania, wykańczania lub podawania jako dodatek
Doskonały smak i wydajność
Opakowanie gastronomiczne
Posiada certyfikat HALAL i KOSHER
SKŁADNIKI: woda, skrobia, skrobia modyfikowana*, olej kokosowy 17%, sól morska, białko ryżowe, aromaty, ekstrakt z oliwek, barwnik (b-karoten), witamina B12
WARTOŚCI ODŻYWCZE w 100g:
Wartość energetyczna 1168 kJ / 279 kcal,
Tłuszcze 17 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 16 g,
Węglowodany 30 g w tym cukry 0,3 g,
Białko 1,6 g,
Sól 3,5 g
Przechowywać w temperaturze 2-8 ⁰C.
3. Makaron spaghetti BIO 500g Granoro
Ekologiczny makaron spaghetti wyprodukowany w 100% z włoskiej pszenicy durum
SKŁADNIKI:
100% mąka z pszenicy durum BIO
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość odżywcza 1532/361
Tłuszcz 1.7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.5 g
Węglowodany 74 g
w tym cukry 2 g
Błonnik 3 g
Białko 11 g
Sól 0 g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
4. Granulat sojowy 100g Provita
Granulat sojowy powstaje w wyniku połączenia zmielonej soi z wodą, po czym jest formowany maszynowo do postaci granulek. Następnie poddawany jest suszeniu, by od razu po spakowaniu trafić bezpośrednio do sprzedaży. Jest to produkt naturalny, o prostym składzie, bez zbędnej obróbki termicznej.
Jego forma gwarantuje łatwość przechowywania i naprawdę długi termin przydatności do spożycia. Wielkim autem jest neutralny smak i naprawdę delikatny zapach, co pozwala na dodanie do naszej potrawy ulubionych ziół i olejów. Niewielka waga granulatu po namoczeniu potrafi nawet potroić swoją masę, co gwarantuje bardzo dużą wydajność tego produktu. Wydajność granulatu to także okazja do sporych oszczędności - opakowanie 150 g starczy nam na wiele wyśmienitych dań. Granulat sojowy można wykorzystać na przyrządzenie tzw. bazy mięsnej, którą następnie możemy zamrozić i korzystać z niej przy realizacji dań w późniejszym czasie.
To produkt naprawdę przystępny i niezwykle przydatny w każdej kuchni. Dzięki swojej formie nie wymaga specjalnych warunków przechowywania.
Granulat sojowy to doskonała alternatywa w przygotowywaniu wegańskich wersji popularnych dań. Świetnie sprawdzi się zastępując podsmażone mięso mielone i dobrze przygotowany przekona nawet największych smakoszy. Dzięki niemu można przygotować wegańskie wersje wielu potraw kuchni polskiej, jak i zagranicznej. Przy odrobinie kreatywności otwiera nieograniczone możliwości kulinarne. Granulat sojowy stanowi atrakcyjne urozmaicenie wegańskiego menu. Pozwala na przygotowanie wegańskich wersji nawet takich dań jak lasagne, chilli con carne czy faszerowanych bakłażanów.
Przy planowaniu codziennych posiłków w diecie wegańskiej nie należy zapominać o wysokiej zawartości białka. Już 100 g granulatu sojowego pokrywa aż do 50-75% dziennego zapotrzebowania na białko u osób dorosłych! Jego obfitość w tak łatwo przyswajalne białko stanowi doskonałe zaplecze kuchenne do całego menu rozmaitych potraw. Jednocześnie, niska zawartość tłuszczu (mniej niż 1%) to gwarancja zdrowego, odżywczego posiłku.
Składniki: odtłuszczona mąka sojowa*, woda.
* alergeny
Może zawierać śladowe ilości glutenu, orzeszków ziemnych i suchych orzechów.
Wartości odżywcze na 100 g produktu:
wartość energetyczna: 1296 kJ / 308 kcal;
tłuszcz: 1,2 g;
nasycone kwasy tłuszczowe: 0,3 g;
węglowodany: 14 g;
cukry: 13 g;
błonnik: 21 g;
białko: 50 g;
sól: 0 gr.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu.
Zastosowanie: Granulat sojowy może być stosowany jako zamiennik mięsa mielonego. Nadaje się do mieszanek warzywnych, sałatek, smażenia na patelni.
Zestaw składa się z:
1. Passata pomidorowa bezglutenowa BIO 700g Granoro
Passata pomidorowa Granoro produkowana jest wyłącznie z pomidorów pochodzących z rejonu Puglia. Bardzo gęsta i wydajna, bez dodatku cukru oraz przypraw, może stanowić bazę pomidorowych sosów doprawionych według własnego uznania i fantazji.
SKŁADNIKI
pomidory BIO, sól 0,5%, regulator kwasowości: kwasek cytrynowy.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość odżywcza 95/23
Tłuszcz 0.1 g
Węglowodany 3.6 g
w tym cukry 3.6 g
Błonnik 1 g
Białko 1.3 g
Sól 0.4 g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
2. Violife Parmezan tarty 500g
Violife Tarty Prosociano 0,5kg jest idealny do posypania, wykańczania lub podawania jako dodatek. Idealny do pizzy, makaronów, nadziewanych grzybów, bakłażana z parmezanem, serowego pieczywa czosnkowego i nie tylko. Świetny również na zimno, do sałatek, podawany z boku lub w formie bufetu. Wygodne opakowanie ze startym Violife zmniejsza nakład pracy i sprawia, że przygotowanie dań jest dziecinnie proste. Pyszna alternatywa dla parmezanu.
Starty, idealny do posypania, wykańczania lub podawania jako dodatek
Doskonały smak i wydajność
Opakowanie gastronomiczne
Posiada certyfikat HALAL i KOSHER
SKŁADNIKI: woda, skrobia, skrobia modyfikowana*, olej kokosowy 17%, sól morska, białko ryżowe, aromaty, ekstrakt z oliwek, barwnik (b-karoten), witamina B12
WARTOŚCI ODŻYWCZE w 100g:
Wartość energetyczna 1168 kJ / 279 kcal,
Tłuszcze 17 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 16 g,
Węglowodany 30 g w tym cukry 0,3 g,
Białko 1,6 g,
Sól 3,5 g
Przechowywać w temperaturze 2-8 ⁰C.
3. Makaron spaghetti BIO 500g Granoro
Ekologiczny makaron spaghetti wyprodukowany w 100% z włoskiej pszenicy durum
SKŁADNIKI:
100% mąka z pszenicy durum BIO
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość odżywcza 1532/361
Tłuszcz 1.7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.5 g
Węglowodany 74 g
w tym cukry 2 g
Błonnik 3 g
Białko 11 g
Sól 0 g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
4. Granulat sojowy 100g Provita
Granulat sojowy powstaje w wyniku połączenia zmielonej soi z wodą, po czym jest formowany maszynowo do postaci granulek. Następnie poddawany jest suszeniu, by od razu po spakowaniu trafić bezpośrednio do sprzedaży. Jest to produkt naturalny, o prostym składzie, bez zbędnej obróbki termicznej.
Jego forma gwarantuje łatwość przechowywania i naprawdę długi termin przydatności do spożycia. Wielkim autem jest neutralny smak i naprawdę delikatny zapach, co pozwala na dodanie do naszej potrawy ulubionych ziół i olejów. Niewielka waga granulatu po namoczeniu potrafi nawet potroić swoją masę, co gwarantuje bardzo dużą wydajność tego produktu. Wydajność granulatu to także okazja do sporych oszczędności - opakowanie 150 g starczy nam na wiele wyśmienitych dań. Granulat sojowy można wykorzystać na przyrządzenie tzw. bazy mięsnej, którą następnie możemy zamrozić i korzystać z niej przy realizacji dań w późniejszym czasie.
To produkt naprawdę przystępny i niezwykle przydatny w każdej kuchni. Dzięki swojej formie nie wymaga specjalnych warunków przechowywania.
Granulat sojowy to doskonała alternatywa w przygotowywaniu wegańskich wersji popularnych dań. Świetnie sprawdzi się zastępując podsmażone mięso mielone i dobrze przygotowany przekona nawet największych smakoszy. Dzięki niemu można przygotować wegańskie wersje wielu potraw kuchni polskiej, jak i zagranicznej. Przy odrobinie kreatywności otwiera nieograniczone możliwości kulinarne. Granulat sojowy stanowi atrakcyjne urozmaicenie wegańskiego menu. Pozwala na przygotowanie wegańskich wersji nawet takich dań jak lasagne, chilli con carne czy faszerowanych bakłażanów.
Przy planowaniu codziennych posiłków w diecie wegańskiej nie należy zapominać o wysokiej zawartości białka. Już 100 g granulatu sojowego pokrywa aż do 50-75% dziennego zapotrzebowania na białko u osób dorosłych! Jego obfitość w tak łatwo przyswajalne białko stanowi doskonałe zaplecze kuchenne do całego menu rozmaitych potraw. Jednocześnie, niska zawartość tłuszczu (mniej niż 1%) to gwarancja zdrowego, odżywczego posiłku.
Składniki: odtłuszczona mąka sojowa*, woda.
* alergeny
Może zawierać śladowe ilości glutenu, orzeszków ziemnych i suchych orzechów.
Wartości odżywcze na 100 g produktu:
wartość energetyczna: 1296 kJ / 308 kcal;
tłuszcz: 1,2 g;
nasycone kwasy tłuszczowe: 0,3 g;
węglowodany: 14 g;
cukry: 13 g;
błonnik: 21 g;
białko: 50 g;
sól: 0 gr.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu.
Zastosowanie: Granulat sojowy może być stosowany jako zamiennik mięsa mielonego. Nadaje się do mieszanek warzywnych, sałatek, smażenia na patelni.