Orzechy kokosowe, z których zrobiono te wiórki zostały wyprodukowane w ramach projektu sprawiedliwego handlu HAND IN HAND.
Plantacje znajdują się w tzw. "kokosowym trójkącie" na zachodzie Sri Lanki, gdzie warunki klimatyczne doskonale odpowiadają palmom kokosowym. Palmy są uprawiane w systemie mieszanym, wraz z ananasami, bananami, pieprzem i kawą. Jako nawozu na plantacjach używa się miękkich, zewnętrznych obierek z kokosowych orzechów, które są szczególnie bogate w potas.
Wiórki pochodzą z kontrolowanych upraw ekologicznych objętych systemem kontroli WE, certyfikat wydany przez CZ-KEZ
Składniki: wiórki kokosowe BIO 100%.
Wartość odżywcza (na 100 g produktu)
Energia : 2876 kJ/698 kcal
Tłuszcz : 68 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 64 g
Węglowodany : 10 g
Cukry : 7,3 g
Błonnik : 11 g
Białko : 6,8 g
Sól : 0,03 g
Kraj pochodzenia: Sri Lanka.
Waga: 200g