Kiełbaski roślinne śląskie.
Składniki: woda, teksturowane białko roślinne 9,5 % (białko sojowe, skrobia
kukurydziana, gluten pszenny), olej rzepakowy, gluten pszenny 5,2 %, stabilizator: skrobia kukurydziana modykowana, emulgator: metyloceluloza, aromaty, przyprawy (czosnek suszony, papryka czerwona słodka, pieprz czarny, kolendra mielona), skrobia pszenna, sól, stabilizator: skrobia ziemniaczana modykowana, błonnik pszenny, substancja zageszczajaca: karagen, białko sojowe 0,8 %, ekstrakt drożdżowy, ocet w proszku, białko ziemniaczane, koncentrat soku z buraka, ekstrakty przypraw, ekstrakt słodu jeczmiennego, barwnik: tlenki i wodorotlenki żelaza.
Może zawierać: gorczyce, sezam, dwutlenek siarki i siarczyny.
Przechowywać w temperaturze: 1-7 St. C
Wartość odżywcza (na 100 g produktu)
Energia : 799 kJ/191 kcal
Tłuszcz : 10 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,8 g
Węglowodany : 12 g
w tym cukry : 1,5 g
Błonnik : 1 g
Białko : 12,6 g
Sól : 2,1 g
Waga: 250 g