Wegański sos bolognese, łatwy w przygotowaniu, bezglutenowy, a składniki pochodzą z upraw ekologicznych.
Sposób przygotowania: zawartość torebki rozmierzać w 250ml zimnej wody,następnie dodać 2 łyżki oliwy z oliwek i gotować na małym ogniu przez 3 minuty mieszając od czasu do czasu.
Składniki: pomidory*, sól himalajska (kraj poch.-Pakistan), skrobia kukurydziana*, surowy cukier trzcinowy*, suszona cebula*, zielona papryka w proszku*, czerwona papryka w proszku*, suszona marchew*, zagęszczacz: mączka chleba świętojańskiego*, pasternak*, czosnek*, sproszkowany burak*, karob*, chilli*, papryka w proszku*, tymianek*, rozmaryn*, cząber*.
*-składniki BIO
Wartość odżywcza (na 100 g produktu)
Energia : 1076 kJ/255 kcal
Tłuszcz : 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,2 g
Węglowodany : 50 g
w tym cukry : 27 g
Błonnik : 12 g
Białko : 5,1 g
Sól : 17,3 g
Waga: 33g.