Krem czekoladowy bez orzechów i mleka. Odpowiedni dla wegan. Przechowywany w temperaturze pokojowej ma konsystencję umożliwiającą smarowanie, w lodówce stężeje. Można go używać do pieczywa, naleśników, ozdabianiu tortu, przekładania ciastek i biszkoptów, do kaszek, a przede wszystkim – jako smakołyk!
Składniki:
cukier trzcinowy, olej słonecznikowy, odtłuszczone kakao (20%), nieutwardzony tłuszcz palmowy, Bourbon wanilia.
Wartość odżywcza (na 100 g produktu)
Energia : 2511 kJ/605 kcal
Tłuszcz : 45 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 15 g
Węglowodany : 41 g
Cukry : 38 g
Błonnik : 6,9 g
Białko : 5,6 g
Sól : 0,01 g
Może zawierać śladowe ilości orzechów, arachidów, mleka i sezamu.
Nie zawiera białego cukru, produkt dietetyczny.