Roślinna alternatywa kremowego dla serka do smarowania o delikatnym śmietankowym smaku i aksamitnej konsystencji. 100% wegański. Doskonały do kanapek, serników, jako dodatek do zup i innych dań wytrawnych. Wyprodukowany na bazie oleju kokosowego. Nie zawiera nabiału, laktozy, soi, glutenu, orzechów i konserwantów.
Polecamy do zapiekanych ziemniaków z odrobiną wędzonej papryki i świeżej natki pietruszki! :)
Składniki: woda, olej kokosowy (29%), skrobia, błonnik bambusowy, skrobia modyfikowana, sól morska, białko soczewicy, dekstroza, regulator kwasowości: kwas mlekowy, aromaty, substancja zagęszczająca; mączka chleba świętojańskiego, barwnik beta karoten, ekstrakt z oliwek, witamina B12
*- skrobia niemodyfikowana genetycznie! Została poddana działaniu, np. temperatury lub ciśnienia w celu uzyskania, np. lepszej testury, elastyczności. Zastosowano mieszankę skrobi kukurydzianej i ziemniaczanej.
Wartość odżywcza (na 100 g produktu)
Energia : 1196 kJ/ 291 kcal
Tłuszcz : 29,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 26,0 g
Węglowodany : 5,3 g
w tym cukry : 0,8 g
Białko : 0,5 g
Sól : 1,0 g
Witaminy i składniki mineralne:
Witamina B12 2,5 μg/100g
Witamina B12 (%RWS) 100 %RWS
Produkt chłodniczy. Przechowywać w temperaturze 2-8 st.C.
Po otwarciu spożyć w ciągu 7 dni.
Waga: 150g
Kraj pochodzenia: Grecja








