Ser wegański do pizzy w większym opakowaniu. Ma wspaniałą konsystencję (jest elastyczny), zapach i smak do złudzenia przypominający zwykły żółty polski ser :) Naprawdę świetnie się topi, więc idealnie nadaje się do pizzy, zapiekanek i tostów. Żeby było tego mało nie zawiera soi, glutenu i oleju palmowego!
Składniki: woda, olej kokosowy (21%), skrobia, skrobia modyfikowana*, sól morska, aromaty, ekstrakt z oliwek, barwnik: beta-karoten, wit.B12.
Zawartość białka: 0g/100g produktu.
*- skrobia niemodyfikowana genetycznie! Została poddana działaniu, np. temperatury lub ciśnienia w celu uzyskania, np. lepszej testury, elastyczności. Zastosowano mieszankę skrobi kukurydzianej i ziemniaczanej.
Wartość odżywcza (na 100 g produktu)
Energia : 1130 kJ/ 270 kcal
Tłuszcz : 21,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 19,0 g
Węglowodany : 21,0 g
w tym cukry : 0,0 g
Błonnik : 0,0 g
Białko : 0,0 g
Sól : 2,3 g
Przechowywać w temperaturze 2-8 St. C. Po otwarciu spożyć w ciągu 7 dni.
Waga: 400g
Autor opinii:Emilia Pasierbska
Autor opinii:Judyta Klimkiewicz