Ser wegański o smaku dojrzałego cheddara. Ma wspaniałą konsystencję (jest elastyczny), zapach i smak do złudzenia przypominający zwykły żółty polski ser :) Na kanapce, w towarzystwie pomidora po prostu powala na kolana :) Żeby było tego mało nie zawiera soi, glutenu i oleju palmowego!
Składniki: woda, olej kokosowy (24%), skrobia modyfikowana*, skrobia, sól morska, mielone nasiona słonecznika, aromat dojrzałego cheddar, regulator kwasowości: wegański kwas mlekowy, ekstrakt z oliwy, wit.B12, barwniki: b-karoten,witamina B12.
*- skrobia niemodyfikowana genetycznie! Została poddana działaniu,np. temperatury lub ciśnienia w celu uzyskania, np. lepszej testury, elastyczności. Zastosowano mieszankę skrobi kukurydzianej i ziemniaczanej.
Wartość odżywcza (na 100 g produktu)
Energia : 1256 kJ/ 303 kcal
Tłuszcz : 24,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 22,0 g
Węglowodany : 20,0 g
w tym cukry : 0,2 g
Błonnik : - g
Białko : 1,3 g
Sól : 2,2 g
Produkt chłodniczy. Po otwarciu spożyć w ciągu 7 dni.
Waga: 200g
Autor opinii:Nina
Autor opinii:Paweł
Autor opinii:Anna