Nowa receptura! Bez żadnych konserwantów :)
Ser wegański o smaku cheddaru. Ma wspaniałą konsystencję (jest elastyczny), zapach i smak do złudzenia przypominający zwykły żółty polski ser :) Na kanapce, w towarzystwie pomidora po prostu powala na kolana :) Nadaje się też do pizzy, zapiekanek, jako dodatek do makaronów, czy zup! Żeby było tego mało nie zawiera soi, glutenu i oleju palmowego!
Składniki: woda, olej kokosowy (23%), skrobia modyfikowana*, skrobia, sól morska, wegański aromat cheddar (zawiera drożdże), ekstrakt z oliwek, wit.B12, barwniki: ekstrakt z papryki, b-karoten.
*- skrobia niemodyfikowana genetycznie! Została poddana działaniu,np. temperatury lub ciśnienia w celu uzyskania, np. lepszej testury, elastyczności. Zastosowano mieszankę skrobi kukurydzianej i ziemniaczanej.
Wartość odżywcza (na 100 g produktu)
Energia : 1130 kJ/ 270 kcal
Tłuszcz : 21,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 19,0 g
Węglowodany : 21,0 g
w tym cukry : 0,0 g
Błonnik : 0,0 g
Białko : 0,0 g
Sól : 2,3 g
Produkt chłodniczy.
Waga: 2,5 kg