Alternatywa roślinna dla serów pleśniowych z algami - włoski "ser" wegański typu pleśniowy, z dodatkiem alg, na bazie kiełkującego pełnoziarnistego ryżu marki Verys.
Składniki: preparat na bazie kiełkującego ryżu pełnoziarnistego Bio SuRice® 48% (woda, kiełkujący ryż pełnoziarnisty 20,8%, sól, ocet jabłkowy), woda, olej kokosowy wytłaczany na zimno, sok cytrynowy, naturalny aromat, alga Nori 0,07%, alga Ulva 0,05%, zagęstniki: agar-agar, guma arabska, guma ksantanowa, mąka karobowa.
100% składniki roślinne - bez laktozy - bez jajek - bez OMG - bez soi - bez glutenu - bez cholesterolu - bez konserwantów - bez barwników - ryż tylko z upraw włoskich.
Ser wegański kremowy, z dodatkiem alg, świetnie nadaje się do smarowania, np. do kanapek, przekąsek, zarówno w wersji surowej, jak i na ciepło, do zapiekania, itp. Receptura jest opatentowana przez producenta.
Pozbawiony alergenów wegański ser marki Verys jest propozycją dla wszystkich, dorosłych i dzieci, dbających o lekką i zdrową dietę.
Wartość odżywcza (na 100 g produktu):
Energia : 901 kJ/218 kcal
Tłuszcz : 19,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 17,5 g
Węglowodany : 8,2 g
w tym cukry : 0 g
Błonnik : 2,6 g
Białko : 0,9 g
Sól : 1,35 g
Przechowywać w lodówce.
Masa netto: 200g
Producent: Frescolat, Włochy