Kremowy ser tworzony z orzechów nerkowca poddanych procesowi fermentacji żywymi kulturami bakterii. Produkt w 100% roślinny / wegański. Delikatny smak fermentowanych nerkowców miło przełamany słodką żurawiną. Idealnie sprawdzi się nie tylko w daniach wytrawnych, ale także tych słodkich.
Składniki: orzechy nerkowca 43%*, woda, olej kokosowy, żurawina suszona (żurawina, olej słonecznikowy, cukier), płatki drożdżowe, sól himalajska, żywe kultury bakterii.
Może zawierać śladowe ilości soi, migdałów i sezamu.
Bez glutenu. Bez konserwantów.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1844 kj / 446 kcal
Tłuszcz: 40,4g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 21,2g
Węglowodany: 10,4g
w tym cukry: 0,6g
Błonnik: 3,1g
Białko: 8,6g
Sól: 0,7g
Przechowywać w lodówce w temperaturze od +2°C do +6°C
Waga: 140 g netto