Toczony z nerkowców z dynią i pestkami dyni 140g
EDYCJA LIMITOWANA!
Roślinna alternatywa dla sera na bazie orzechów nerkowca poddanych fermentacji. Kształtem przypomina ser typu camembert, w konsystencji jest kremowy, a w smaku po prostu przepyszny!
Ten smak celebruje jesień. Słodycz dyni w połączeniu z wytrawnymi przyprawami i nerkowcami poddanymi fermentacji żywymi kulturami bakterii to prawdziwy hit. Do tego chrupiące pestki dyni, w których obtaczamy brzegi każdego Toczonego ręcznie.
Toczony nadaje się do krojenia, smarowania, a także gotowania.
Świetny na kanapkę, na wege deskę przekąsek, ale też jako baza do sosów.
Składniki: orzechy nerkowca 30%, dynia 24%, woda, olej kokosowy, sól, płatki drożdżowe nieaktywne, pestki dyni, cebula suszona, czosnek, żywe kultury bakterii.
Może zawierać soję, migdały i sezam.
Naturalnie:
✓ bez konserwantów
✓ bez laktozy
✓ bez glutenu
Należy przechowywać w lodówce w temperaturze od +2℃ do +6℃.
Nadaje się do mrożenia.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna: 1573 kJ / 381 kcal
tłuszcz 35,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 22,8 g
węglowodany 10,3 g w tym cukry 1,7 g
błonnik 3,2 g
białko 7,6 g
sól 1 g