Sos ziołowy ze świeżym koperkiem, łatwy w przygotowaniu, bezglutenowy, a składniki pochodzą z upraw ekologicznych.
Sposób przygotowania: zawartość torebki rozmieszać w 250ml zimnej wody, następnie dodać łyżeczkę margaryny lub łyżkę śmietany roślinnej i gotować na małym ogniu 1 min. mieszając od czasu do czasu.
Składniki: skrobia kukurydziana*, sól himalajska, mąka jaglana pełnoziarnista*, białko sojowe*, surowy cukier trzcinowy*, zioła (2,7%): por*, szczypiorek*, pietruszka*, koper* (0,5%), sok z cytryny w proszku* (sok z cytryny*, maltodekstryna*), gałka muszkatołowa*, pieprz*.
*- składniki BIO
Wartość odżywcza (na 100 g produktu)
Energia : 1334 kJ/315 kcal
Tłuszcz : 2,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,4 g
Węglowodany : 67 g
w tym cukry : 5,8 g
Błonnik : 3 g
Białko : 5,3 g
Sól : 11,6 g
Waga: 23g