Starannie dobrane i harmonijnie połączone składniki sprawiają, że sos waniliowy od Biovegan to wyjątkowe przeżycie smakowe. Z prawdziwą wanilią Bourbon, bez dodatku cukru i aromatów, szczególnie kremowy i waniliowy. Idealne do strudla jabłkowego, lodów czy świeżych owoców.
SKŁADNIKI: Skrobia kukurydziana*, wanilia bourbon* (2,7%), sól.
(* = certyfikowane produkty organiczne)
Może zawierać śladowe ilości orzechów, selera, gorczycy, soi i łubinu.
WARTOŚCI ODŻYWCZE w 100g:
Wartość energetyczna 1465kJ/ 345kcal
Tłuszcz <0,5g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe <0,1g
Węglowodany 85g
w tym cukier <0,5g
Białko 0,6g
Sól 1,3g
Przygotowanie: do sosu waniliowego dodaj: 400 ml napoju roślinnego (sojowe, owsiane), 2 łyżki surowego cukru trzcinowego.Zmieszaj 5 łyżek płynu z sosem w proszku i 2 łyżkami cukru trzcinowego na gładką masę. Pozostały płyn zagotuj. Dodaj zmieszany proszek i podgrzewaj przez 2 minuty, cały czas mieszając. Przed podaniem ubić trzepaczką (zapobiegnie to tworzeniu się kożucha).
Uwaga: Aby uzyskać bardziej sztywną konsystencję, użyj mniej płynu. Konsystencja może się znacznie różnić w przypadku stosowania niektórych napojów roślinnych (np. napojów ryżowych).
Wskazówka: Sos waniliowy można spożywać na zimno lub na ciepło.
Opakowanie w pełni kompostowalne
Przechowywać w suchym miejscu i chronić przed ciepłem.