Sos sojowy słodki do woka BIO 240ml YAKSO
Nowość
(0) opinii
871875450017312,99
Większe zakupy to wyższy rabat
| 2 szt. | 2% rabatu |
| 3 szt. | 3% rabatu |
| 4 szt. | 4% rabatu |
| 5 szt. | 5% rabatu |
| 6 szt. | 7% rabatu |
Opis produktuPoznaj YAKSO Sos sojowy słodki do woka BIO 240 ml — wysokiej jakości ekologiczny sos, który wniesie do Twojej kuchni prawdziwie azjatycki smak. Marka YAKSO stawia na zrównoważony rozwój, certyfikowane składniki i produkcję przyjazną środowisku.
Sos doskonale sprawdzi się w przygotowywaniu potraw typu stir‑fry: warzywa, makaron, tofu w kilku minut w woku zyskują głęboki słodko‑umami smak za sprawą tego sosu.
✔️ 100% bio / certyfikowane składniki ekologiczne
✔️ Przeznaczony do woka — szybkie dania azjatyckie.
✔️ Słodki sos sojowy — idealny balans słodyczy i umami.
✔️ Wygodna butelka 240 ml — idealna do kuchni domowej.
✔️ Marka z misją: „oczyszczaj ciało jedzeniem” (YAKSO) oraz produkcja z użyciem energii odnawialnej.
Składniki:
woda, sos ketjap manis* [melasa*, cukier*, napój SOJOWY* (woda, SOJA* 1 %), sól morska, czosnek*, kolendra*, liść laurowy*, trawa cytrynowa*], sos shoyu* [woda, SOJA* (21,5 %), PSZENICA*, sól, Koji (Aspergillus oryzae)], agawa*, skrobia z tapioki*, olej z prażonych NASION SEZAMU*, cebula w proszku*, ocet*, papryka w proszku*, sól, ekstrakt drożdżowy*, koncentrat cytrynowy*, imbir w proszku*, czosnek w proszku*, pieprz cayenne*, substancje zagęszczające: guma ksantanowa, guma guar*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 263 kJ/53 kcal
Tłuszcz: 1,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 8,2 g
w tym cukry: 7,0 g
Błonnik: 0,2 g
Białko: 0,9 g
Sól: 1,4 g
Zastosowanie:
Użyj jako bazy do smażenia w wok‑panie: najpierw podsmaż warzywa, dodaj tofu, a następnie wlej sos i krótko podduś, by składniki dobrze się przejęły smakiem. Doskonały także jako marynata, sos stolowy lub dodatek do ryżu/ makaronu.
Przechowuj w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu zaleca się przechowywanie w lodówce (zasada dotyczy większości sosów BIO) — choć na konkretnej stronie nie znalazłem instrukcji dla tego produktu, warto stosować tę zasadę.
Sos doskonale sprawdzi się w przygotowywaniu potraw typu stir‑fry: warzywa, makaron, tofu w kilku minut w woku zyskują głęboki słodko‑umami smak za sprawą tego sosu.
✔️ 100% bio / certyfikowane składniki ekologiczne
✔️ Przeznaczony do woka — szybkie dania azjatyckie.
✔️ Słodki sos sojowy — idealny balans słodyczy i umami.
✔️ Wygodna butelka 240 ml — idealna do kuchni domowej.
✔️ Marka z misją: „oczyszczaj ciało jedzeniem” (YAKSO) oraz produkcja z użyciem energii odnawialnej.
Składniki:
woda, sos ketjap manis* [melasa*, cukier*, napój SOJOWY* (woda, SOJA* 1 %), sól morska, czosnek*, kolendra*, liść laurowy*, trawa cytrynowa*], sos shoyu* [woda, SOJA* (21,5 %), PSZENICA*, sól, Koji (Aspergillus oryzae)], agawa*, skrobia z tapioki*, olej z prażonych NASION SEZAMU*, cebula w proszku*, ocet*, papryka w proszku*, sól, ekstrakt drożdżowy*, koncentrat cytrynowy*, imbir w proszku*, czosnek w proszku*, pieprz cayenne*, substancje zagęszczające: guma ksantanowa, guma guar*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 263 kJ/53 kcal
Tłuszcz: 1,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 8,2 g
w tym cukry: 7,0 g
Błonnik: 0,2 g
Białko: 0,9 g
Sól: 1,4 g
Zastosowanie:
Użyj jako bazy do smażenia w wok‑panie: najpierw podsmaż warzywa, dodaj tofu, a następnie wlej sos i krótko podduś, by składniki dobrze się przejęły smakiem. Doskonały także jako marynata, sos stolowy lub dodatek do ryżu/ makaronu.
Przechowuj w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu zaleca się przechowywanie w lodówce (zasada dotyczy większości sosów BIO) — choć na konkretnej stronie nie znalazłem instrukcji dla tego produktu, warto stosować tę zasadę.
Cechy produktu
| BIO | TAK |
