Wegański sojowy zamiennik jogurtu o smaku naturalnym z prawdziwymi bakteriami bifidus oraz acidophilus. Nie zawiera mleka (laktozy) oraz glutenu.
Przepyszny, do złudzenia przypomina "normalny" jogurt naturalny. Jest doskonały, jako baza do przygotowania sosów, dipów, past itp. Idealnie zastępuje śmietanę, np. do mizerii, sałaty czy zupy pomidorowej! Można także dodać go do past kanapkowych, dzięki czemu uzyskają smak podobny do twarożków.
Ponieważ jogurty są całkowicie naturalne, nie zawierają konserwantów, a jedynie żywe szczepy bakterii probiotycznych, mają z zasady krótki termin ważności, nie dłuższy niż 3 tygodnie.
Składniki: napój sojowy 99% (woda, soja* 9,2%), wyselekcjonowane żywe kultury bakterii bifidus i acidophilus.
*składniki pochodzą z upraw ekologicznych.
Wartość odżywcza (na 100 g produktu)
Energia : 190 kJ/46 kcal
Tłuszcz : 2,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,4 g
Węglowodany : 0,0 g
w tym cukry : 0,0 g
Błonnik : - g
Białko : 4,8 g
Sól : 0,1 g
Przechowywać w temperaturze od +2 do +8°C.
Waga: 400g