Śmietanka kokosowa jest otrzymywana przez dokładne zmielenie wysokiej jakości miąższu aż do gęstej, jednolicie śmietankowej konsystencji. Posiada dużą zawartość oleju kokosowego, jest tłusta i bardzo aromatyczna.
Przygotowanie śmietanki kokosowej:
Zawartość opakowania wrzucić do naczynia z 450 ml ciepłej wody i rozmieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Jeśli zostałyby jakiekolwiek grudki można śmietankę przelać przez sitko.
Przygotowanie mleka kokosowego:
Zawartość opakowania wrzucić do naczynia z 600 ml ciepłej wody i rozmieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Jeśli zostałyby jakiekolwiek grudki można śmietankę przelać przez sitko.
Po otwarciu przechowywać w lodówce
Składniki: kokos 100%.
Wartość odżywcza (na 100 g produktu)
Energia : 3171 kJ/768 kcal
Tłuszcz : 69 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 64 g
Węglowodany : 22 g
w tym cukry : 7,4 g
Białko : 7 g
Sól : 0,01 g