Krem ryżowy do gotowania i pieczenia jest idealną alternatywą dla klasycznej śmietany. Jest jednak lżejszy, a przez to bardziej strawny. Ma przyjemny smak i jest idealnym rozwiązaniem dla osób, które nie chcą pić mleka krowiego. Nie nadaje się do ubijania.
Składniki pochodzą z upraw ekologicznych. Produkt bezglutenowy.
Składniki:
woda, organiczny olej słonecznikowy 22%, ekologiczna mąka ryżowa 8,5%, lecytyna słonecznikowa, substancje zagęszczające (karagen, ksantan, guma guar), sól.
Wartości odżywcze w 100 ml produktu:
wartość energetyczna: 854 kJ / 207 kcal;
tłuszcze: 20 g;
nasycone kwasy tłuszczowe: 2 g;
węglowodany: 6 g;
cukry: 0 g;
błonnik: 0,6 g;
białko: 0,4 g;
sól: 0,1 g.
Produkcja rolna: Włochy.
Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 3-4 dni
Zawartość białka: 0,4g/ 100g produktu
Pojemność: 200ml