Planton Cremo 18% – innowacyjny zamiennik tradycyjnej śmietany, na bazie mleczka kokosowego. To produkt 100% roślinny, bez alergenów, sztucznych składników i bez laktozy. Idealne rozwiązanie dla każdego, kto ceni sobie wysoką jakość i wyjątkowy smak. Dzięki procesowi homogenizacji, baza roślinna Cremo doskonale i równomiernie łączy się z pozostałymi składnikami ciast, zarówno naleśnikowych, jak i wypieków. Planton Cremo 18%, w odróżnieniu od zwykłych śmietan nie ścina się w wysokich temperaturach, a dania przygotowane z jego użyciem mają aksamitną konsystencję.
NAJWAŻNIEJSZE KORZYŚCI
Wszechstronne zastosowanie: Idealny do sałatek, zup, sosów, dipów, lodów, smoothie, a także do codziennego gotowania i pieczenia.
Stabilność: Planton Cremo nie warzy się w wysokich temperaturach, doskonały zarówno na zimno, jak i na gorąco.
100% roślinny: naturalny, wegański skład.
Dla osób na specjalnych dietach: bezlaktozowy, bezkazeinowy, bezglutenowy, idealny dla alergików.
Dzięki unikatowemu smakowi Planton Cremo 18% sprawi, że każde danie nabierze nowego wymiaru. Dodaj go do swoich ulubionych potraw i ciesz się zdrowymi, roślinnymi alternatywami każdego dnia.
Produkt odpowiedni dla osób na dietach:
bezlaktozowej, bezkazeinowej, bezglutenowej, wegańskiej.
Składniki:
Mleczko kokosowe 79,1% (woda, ekstrakt z kokosa), tłuszcz kokosowy 15,6%, mąka tapiokowa, białka bobu, substancja zagęszczająca: pektyny, wegańskie kultury bakterii.
Nie zawiera substancji alergennych.
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna: 763kJ/185 kcal
Tłuszcz: 18g
w tym kwasy nasycone: 16g
Węglowodany: 4,7g
w tym cukry: 0,4g
Błonnik <0,5g
Białko: 0,9g
Sól: 0,02g
Przechowywać w temperaturze od +1ºC do +8ºC.