Alternatywa dla śmietany w małym, praktycznym opakowaniu. :) Idealna do użytku nie tylko w domu, lecz także w profesjonalnych lokalach gastronomicznych. Można ją ubijać lub stosować jak zwykłą śmietanę - do doprawiania sosów, zup, deserów, ciast.
Ma o 43% mniej kalorii niż tradycyjna śmietana z mleka krowiego.
Najlepiej ubija się po schłodzeniu do temp. 5-8 st. C. za pomocą miksera ustawionego na średnie obroty, dlatego rekomendujemy włożenie śmietany do lodówki co najmniej kilka godzin przed ubijaniem.
Można stosować ją jako bazę do lodów czy innych mrożonych deserów. Sama śmietana również nadaje się do mrożenia - po rozmrożeniu można z powodzeniem używać jej ponownie!
Składniki:
woda, utwardzony tłuszcz palmowy (15%), maltodekstryna, syrop glukozowy, stabilizator: skrobia, E435, E331, E464, E460, E466, E339, emulgator: E481, E471, E475, sól, aromat.
Wartość odżywcza (na 100 g produktu)
Energia : 703 kJ/170 kcal
Tłuszcz : 16,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 16,0 g
Węglowodany : 6,5 g
w tym cukry : 2,0 g
Błonnik: 0,0 g
Białko : 0,0 g
Sól : 0,1 g
Zawartość białka: 0,0g/ 100g produktu