Idealna do użytku nie tylko w domu, lecz także w profesjonalnych lokalach gastronomicznych. Można ją ubijać lub stosować jak zwykłą śmietanę - do doprawiania sosów, zup, deserów, ciast...
Najlepiej ubija się po schłodzeniu do temp. 5-8 st. C. za pomocą miksera ustawionego na średnie obroty, dlatego rekomendujemy włożenie śmietany do lodówki co najmniej kilka godzin przed ubijaniem.
Można stosować ją jako bazę do lodów czy innych mrożonych deserów. Sama śmietana również nadaje się do mrożenia - po rozmrożeniu można z powodzeniem używać jej ponownie!
Składniki:
woda, utwardzony olej palmowy (25%), syrop glukozowy, emulgator: polisorbat 60, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, estry kwasów tłuszczowych i poliglicerolu, skrobia, stabilizatory: E464, karboksymetyloceluloza, sól, aromat.
Wartość odżywcza (na 100 g produktu)
Energia : 995 kJ/238 kcal
Tłuszcz : 26 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 26 g
Węglowodany : 1,8 g
w tym cukry : 0,2 g
Błonnik : 0 g
Białko : 0 g
Sól : 0,25 g
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Pojemość: 1L