Idealna do doprawiania oraz dekoracji różnych potraw i deserów - nie tylko w domu, lecz także w profesjonalnych lokalach gastronomicznych.
Najlepiej ubija się po schłodzeniu do temp. 5-8 st. C. za pomocą miksera ustawionego na średnie obroty, dlatego rekomendujemy włożenie śmietany do lodówki co najmniej kilka godzin przed ubijaniem.
Można stosować ją jako bazę do lodów czy innych mrożonych deserów. Nadaje się do mrożenia - po rozmrożeniu można z powodzeniem używać jej ponownie!
Składniki: woda, utwardzony tłuszcz palmowy (25%), cukier (12%), emulgatory: E435, E471, E475; skrobia; stabilizatory: E463, E464, E466; dekstroza, sól, aromaty.
Wartość odżywcza (na 100 g produktu):
Energia : 1325 kJ/317 kcal
Tłuszcz : 27,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 27 g
Węglowodany : 19,0 g
Cukry : 16,0 g
Błonnik : - g
Białko : 0 g
Sól : 0,30 g
Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 5 dni.
Objętość: 1L