Rajmah jest mieszanką przypraw przygotowaną specjalnie do potraw na bazie fasoli (wszelkich możliwych odmian). Jeśli ktoś z Państwa lubi fasolkę po bretońsku, to polecamy przygotowanie jej indyjskiej wersji (wówczas pewnie będzie nazywać się fasolka po radżastańsku ;)), której masala doda egzotycznego aromatu. Można ją również wykorzystać do gulaszu lub gęstych zup czy sosów z warzywami.
Składniki: kolendra, sól, suszone mango, ziarno granatu, chilli, kumin, musk melon, pieprz czarny, sól czarna, liście fenkuła, goździki, mięta, gałka muszkatołowa, imbir, cynamon, cynamonowiec tamala (tzw. indyjski liść laurowy), kardamon, kminek, kwiat muszkatołowy.
Wartość odżywcza (na 100 g produktu)
Energia : 1008 kJ/241 kcal
Tłuszcz : 9,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,0 g
Węglowodany : 30,0 g
w tym cukry : 0,0 g
Błonnik : 15,0 g
Białko : 9,6 g
Sól : 17,0 g
waga: 100g