Tofu wędzone charakteryzuje się przyjemnym wędzonym, lekko słonym smakiem i doskonale komponuje się z wszelkiego rodzaju kaszami, zupami czy daniami zapiekanymi. To nieoceniony składnik nowoczesnej kuchni, nie tylko wegetariańskiej. Dzięki bogactwu zastosowań tofu idealnie nadaje się do komponowania dań wytrawnych i deserów, zastępując mięso, ryby lub nabiał. Produkt o wysokiej zawartości białka niskiej zawartości cukrów i tłuszczów nasyconych oraz o bardzo niskiej zawartości soli. Alternatywa dla osób, które nie tolerują produktów na bazie mleka krowiego
Składniki: woda, ziarno soi, sól, substancja wiążąca - siarczan wapnia, aromat dymu wędzarniczego wyprodukowany z buczyn |
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać GLUTEN, SOJĘ, GORCZYCĘ, sezam
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 577 kJ / 138 kcal
Tłuszcz: 8,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g
Węglowodany: 2,8 g
w tym cukry: 0,5 g
Białko: 13,0 g
Sól: 1,6 g
Wapń 139 mg
Przechowywać w temperaturze od +1 do +7℃. Należy spożyć w ciągu 48 godzin po otwarciu.
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać GLUTEN, SOJĘ, GORCZYCĘ, sezam
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1000 kJ / 240 kcal
Tłuszcz: 20,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,9 g
Węglowodany: 5,7 g
w tym cukry: 1,1 g
Błonnik: 4,0 g
Białko: 6,5 g
Sól: 1,4 g
Przechowywać w temperaturze od +1 do +7℃. Należy spożyć w ciągu 48 godzin po otwarciu.