PLANTON wegańska alternatywa kefiru 400g
Nowość
(0) opinii5901104007757
Planton Microbiome Keffir Gut – Naturalna fermentacja i równowaga
9,99
Większe zakupy to wyższy rabat
2 szt. | 2% rabatu |
3 szt. | 3% rabatu |
4 szt. | 4% rabatu |
5 szt. | 5% rabatu |
6 szt. | 7% rabatu |
Opis produktuTo innowacyjna roślinna alternatywa kefiru, stworzona z myślą o zdrowiu jelit i równowadze organizmu.
Dzięki unikalnej formule PRE + PRO + POST NOVUMBIOTIC wspiera mikrobiom jelitowy, poprawia trawienie i wspomaga funkcjonowanie układu nerwowego.
✅ Miliardy żywych bakterii probiotycznych – naturalne wsparcie dla zdrowia jelit,
✅ Metabolity– Lactobacillus plantarum – wspierają kondycję mikrobiomu, redukują bóle brzucha i wzdęcia, zmniejszają zaparcia,
✅ 8 kultur bakterii i drożdże Debaryomyces hansenii – różnorodność mikroflory dla lepszego trawienia i odporności,
✅ Inulina z cykorii – prebiotyk wspierający rozwój zdrowych bakterii jelitowych,
✅ Babka płesznik – poprawia perystaltykę jelit i wspomaga trawienie,
✅ Witaminy A, B3, B2 + wapń – kluczowe składniki wspierające odporność i funkcje psychologiczne,
✅ Olej kokosowy MCT – naturalne wsparcie odporności i redukcja stanów zapalnych.
Idealne połączenie tradycji i nowoczesności
Keffir Gut łączy tradycyjny fermentowany smak z nowoczesnym podejściem do zdrowia.
Jego lekko drożdżowy aromat sprawia, że jest orzeźwiający i doskonale komponuje się z ulubionymi posiłkami.
🔹 Idealny jako przekąska dla spragnionych oraz tych, którzy chcą zadbać o swoje zdrowie,
🔹 Świetnie pasuje do ziemniaczków i mizerii, smoothie lub jako baza do miksowania z owocami i warzywami,
🔹 Pyszny w chłodniku – np. z botwinki,
🔹 Polecany na zdrowe śniadanie – idealny do owsianki lub racuszków.
To kefir nowej generacji – dla świadomych konsumentów, którzy wiedzą, że zdrowie zaczyna się w jelitach!
Składniki:
Baza owsiana bezglutenowa 92% (woda, owies bezglutenowy), inulina (błonnik z cykorii) 3%*, skrobia, białka grochu, białka bobu, trójglicerydy średniołańcuchowe kwasów tłuszczowych (olej MCT) z kokosa 0,9%, wapń, babka płesznik w proszku, witamina A, niacyna (witamina B3), ryboflawina (witamina B2), naturalny aromat, żywe wegańskie kultury bakterii (Bifidobacterium animalis subsp. lactis HN019, Lactobacillus acidophilus NCFM, Streptococcus salivarius subsp. thermophilus, Lactobacillus delbruecki subsp. bulgaricus , Lacticaseibacillus rhamnosus, Propionibacterium freudenreichii subsp. shermanii), drożdże Debaryomyces hansenii , nieaktywne wegańskie kultury bakterii (Bifidobacterium animalis subsp. lactis CECT 8145, Bifidobacterium longum ES1 CECT 7347, Lactobacillus plantarum).*Ten produkt zawiera 12 g inuliny z cykorii w opakowaniu.
Korzystne działanie występuje w przypadku dziennego spożycia 12 g inuliny , co oznacza jedno opakowanie tego produktu.
Opakowanie stanowi jedną porcję produktu wynoszącą 400 g.
Produkt może zawierać soję.
Produkt bez GMO
Wartość odżywcza w 100g
Wartość energetyczna w 100g 142 kJ/ 34 kcal
Tłuszcz 1,1 g
w tym kwasy nasycone 0,9 g
Węglowodany 2,5 g
w tym cukry 0,7 g
Błonnik 2,9 g
Białko 2,1 g
Sól 0,04 g
Wapń 30 mg
Witamina A 30 μg
Niacyna (witamina B3) 0,6 mg
Ryboflawina (witamina B2) 0,05 mg
Przechowywać w temperaturze od +1ºC do +8ºC
Dzięki unikalnej formule PRE + PRO + POST NOVUMBIOTIC wspiera mikrobiom jelitowy, poprawia trawienie i wspomaga funkcjonowanie układu nerwowego.
✅ Miliardy żywych bakterii probiotycznych – naturalne wsparcie dla zdrowia jelit,
✅ Metabolity– Lactobacillus plantarum – wspierają kondycję mikrobiomu, redukują bóle brzucha i wzdęcia, zmniejszają zaparcia,
✅ 8 kultur bakterii i drożdże Debaryomyces hansenii – różnorodność mikroflory dla lepszego trawienia i odporności,
✅ Inulina z cykorii – prebiotyk wspierający rozwój zdrowych bakterii jelitowych,
✅ Babka płesznik – poprawia perystaltykę jelit i wspomaga trawienie,
✅ Witaminy A, B3, B2 + wapń – kluczowe składniki wspierające odporność i funkcje psychologiczne,
✅ Olej kokosowy MCT – naturalne wsparcie odporności i redukcja stanów zapalnych.
Idealne połączenie tradycji i nowoczesności
Keffir Gut łączy tradycyjny fermentowany smak z nowoczesnym podejściem do zdrowia.
Jego lekko drożdżowy aromat sprawia, że jest orzeźwiający i doskonale komponuje się z ulubionymi posiłkami.
🔹 Idealny jako przekąska dla spragnionych oraz tych, którzy chcą zadbać o swoje zdrowie,
🔹 Świetnie pasuje do ziemniaczków i mizerii, smoothie lub jako baza do miksowania z owocami i warzywami,
🔹 Pyszny w chłodniku – np. z botwinki,
🔹 Polecany na zdrowe śniadanie – idealny do owsianki lub racuszków.
To kefir nowej generacji – dla świadomych konsumentów, którzy wiedzą, że zdrowie zaczyna się w jelitach!
Składniki:
Baza owsiana bezglutenowa 92% (woda, owies bezglutenowy), inulina (błonnik z cykorii) 3%*, skrobia, białka grochu, białka bobu, trójglicerydy średniołańcuchowe kwasów tłuszczowych (olej MCT) z kokosa 0,9%, wapń, babka płesznik w proszku, witamina A, niacyna (witamina B3), ryboflawina (witamina B2), naturalny aromat, żywe wegańskie kultury bakterii (Bifidobacterium animalis subsp. lactis HN019, Lactobacillus acidophilus NCFM, Streptococcus salivarius subsp. thermophilus, Lactobacillus delbruecki subsp. bulgaricus , Lacticaseibacillus rhamnosus, Propionibacterium freudenreichii subsp. shermanii), drożdże Debaryomyces hansenii , nieaktywne wegańskie kultury bakterii (Bifidobacterium animalis subsp. lactis CECT 8145, Bifidobacterium longum ES1 CECT 7347, Lactobacillus plantarum).*Ten produkt zawiera 12 g inuliny z cykorii w opakowaniu.
Korzystne działanie występuje w przypadku dziennego spożycia 12 g inuliny , co oznacza jedno opakowanie tego produktu.
Opakowanie stanowi jedną porcję produktu wynoszącą 400 g.
Produkt może zawierać soję.
Produkt bez GMO
Wartość odżywcza w 100g
Wartość energetyczna w 100g 142 kJ/ 34 kcal
Tłuszcz 1,1 g
w tym kwasy nasycone 0,9 g
Węglowodany 2,5 g
w tym cukry 0,7 g
Błonnik 2,9 g
Białko 2,1 g
Sól 0,04 g
Wapń 30 mg
Witamina A 30 μg
Niacyna (witamina B3) 0,6 mg
Ryboflawina (witamina B2) 0,05 mg
Przechowywać w temperaturze od +1ºC do +8ºC
Cechy produktu
Bezglutenowy | TAK |
Bez cukru | TAK |
Chłodzone | TAK |