Sos pesto verde na bazie orzechów nerkowca. Idealny do makaronów. Bez glutenu, 100% wegański.
SKŁADNIKI
woda, olej słonecznikowy*, ORZECHY NERKOWCA* 6,7%, bazylia 5%, substancje zagęszczające: guma guar* i guma arabska*, cukier trzcinowy*, drożdże spożywcze*, oliwa z oliwek* z pierwszego tłoczenia, sól morska, emulgator: lecytyna słonecznikowa*, czarny pieprz*, czosnek*, koncentrat soku z limonki*, spirulina*, rozmaryn*. *składniki pochodzące z upraw ekologicznych.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość odżywcza 445/108
Tłuszcz 9.9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1.2 g
Węglowodany 2.1 g
w tym cukry 1.1 g
Białko 1.8 g
Sól 0.78 g
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 5 dni.