Pasztet gazdy ma z założenia przypominać tradycyjne wędzone, góralskie sery (dokładnie słowackie, skąd pochodzi). W tym celu dodano do niego wędzonego tofu. Wynik bardzo dobry! Pasztet smaczny i pożywny.
Składniki: woda, tofu wędzone 16% (woda, ziarno soi), okara (sojowe wytłoczyny), olej rzepakowy, skrobia kukurydziana, drożdże nieaktywne, cebula, musztarda (woda, gorczyca, ocet, syrop glukozowy, sól, przyprawy korzenne), sól.
Może zawierać śladowe i lości sezamu.
Wartość odżywcza (na 100 g produktu)
Energia : 671 kJ/162 kcal
Tłuszcz : 12 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,9 g
Węglowodany : 8,6 g
w tym cukry : <0,5 g
Błonnik : - g
Białko : 4,9 g
Sól : 1,2 g
Waga: 100g
Autor opinii:S.S.
Autor opinii:Andrzej Ginszt
Autor opinii:Joanna Klocek
Autor opinii:Veronica Nadolski
Autor opinii:REGINA KIELMA
Autor opinii:Nina Wójcicka