Naleśniki z kapustą i grzybami bezglutenowe
Bezglutenowe naleśniki dla wegan, wegetarian i osób z ograniczeniami dietetycznymi, takimi jak nietolerancja glutenu i alergie pokarmowe. Produkty MAMAVEGE są w 100% naturalne, bez użycia konserwantów, sztucznych barwników i aromatów. Przygotowane z najwyższej jakości świeżych składników, co gwarantuje doskonały smak i jakość. Zakład produkcyjny przeznaczony jest wyłącznie do produkcji bezglutenowej, co eliminuje ryzyko przedostania się do produktów nawet śladowych ilości glutenu. MAMAVEGE tworzy autorskie przepisy w oparciu o swoje doświadczenia kulinarne i dietetyczne zdobyte w kraju i za granicą.
PKU Produkt niskobiałkowy
Składniki: kapusta kiszona 29,2%, woda, cebula smażona 14,6%, grzyby lesne 11,7% (borowik, podgrzybek, maślak, koźlarz), mąka gryczana, skrobia tapiokowa, olej rzepakowy, cukier trzcinowy, mąka ryżowa, sól, aromat naturalny, skrobia ziemniaczana, pieprz
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 680/162
Białko (g): 3,4
Węglowodany (g): 24,8
W tym cukry (g): 2,9
Tłuszcz (g): 6,5
W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,5
Sól (g): 1,2
Warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze 2-8 °C. Można zamrażać.
Masa netto: 280g