Mieszanka na sernikobrownie bezglutenowa BIO 480g BIOVEGAN
Opakowanie zawiera 380 g mieszanki na ciasto brownie, 100 g mieszanki na ciasto sernik.
SKŁADNIKI:
Ciasto brownie* [surowy cukier trzcinowy*, mąka ryżowa*, mąka kukurydziana*, 12 % kuwertura gorzka* (miazga kakaowa*, cukier*, tłuszcz kakaowy*), 7,5 % kakao w proszku*, skrobia z tapioki*, 3 % kuwertura gorzka* (miazga kakaowa*, tłuszcz kakaowy*, cukier kokosowy*), mąka z nasion chia* (Salvia hispanica), sól, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu; kwas: winiany potasu; emulgator: lecytyny (ze słonecznika*)]. Ciasto sernik* [surowy cukier trzcinowy*, skrobia kukurydziana*, skórka z cytryny*, 0,1 % mielona wanilia bourbon*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Do przygotowania ciasta w wersji wegańskiej potrzeba:
- 200 ml napoju sojowego
- 100 g miękkiej margaryny np. Alsan
- 400 g twarogu sojowego lub jogurtu np. Sojade
- Foremka (20 x 20 cm)
- Mikser ręczny z trzepaczką
1. Rozgrzej piekarnik do 170°C z funkcją grzania góra/dół lub 150°C z funkcją termoobieg, w międzyczasie dobrze nasmaruj formę do pieczenia. Możesz ją również opcjonalnie posypać mąką.
2. Do miski dodaj mieszankę na ciasto brownie, napój SOJOWY i margarynę. Wszystko wymieszaj mikserem ręcznym z trzepaczkę na średnio-wysokich obrotach do uzyskania gładkiej konsystencji (około 1 minuty). Ciasto wlej do wysmarowanej tłuszczem formy do pieczenia i trochę wygładź.
3. Do drugiej miski wsyp mieszankę na ciasto sernik, twaróg SOJOWY lub jogurt. Wszystko wymieszaj mikserem ręcznym z trzepaczką na najniższym ustawieniu, aż będzie gładkie. Rozłóż ciasto na brownie i delikatnie wymieszaj oba ciasta widelcem.
4. Piecz ciasto na środkowym ruszcie przez około 50 minut.
4. Pozostaw w piekarniku do ostygnięcia. Gdy ciasto wystygnie, można je ostrożnie pokroić na kawałki i wyjąć z formy.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po przygotowaniu z recepturą wegańską
Wartość energetyczna: 1121 kJ/267 kcal
Tłuszcz: 11 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,6 g
Węglowodany: 36 g
w tym cukry: 22 g
Błonnik: 2,1 g
Białko: 4,1 g
Sól: 0,26 g
UWAGA
Zwróć uwagę na czas pieczenia! Jeżeli ciasto będzie pieczone dłużej, będzie mniej wilgotne.
*Grube naczynia żaroodporne (szklane, ceramiczne itp.) mogą wpływać na czas pieczenia.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od ciepła.