Do darmowej dostawy brakuje
Odbiór osobisty

Mieszanka na sernikobrownie bezglutenowa BIO 480g BIOVEGAN

(0) opinii
4005394280041

Mieszanka na sernikobrownie bezglutenowa BIO 480g BIOVEGAN

23,99
Większe zakupy to wyższy rabat
2 szt.2% rabatu
3 szt.3% rabatu
4 szt.4% rabatu
5 szt.5% rabatu
6 szt.7% rabatu
Opis produktu

 

Opakowanie zawiera 380 g mieszanki na ciasto brownie, 100 g mieszanki na ciasto sernik.

 

SKŁADNIKI:
Ciasto brownie* [surowy cukier trzcinowy*, mąka ryżowa*, mąka kukurydziana*, 12 % kuwertura gorzka* (miazga kakaowa*, cukier*, tłuszcz kakaowy*), 7,5 % kakao w proszku*, skrobia z tapioki*, 3 % kuwertura gorzka* (miazga kakaowa*, tłuszcz kakaowy*, cukier kokosowy*), mąka z nasion chia* (Salvia hispanica), sól, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu; kwas: winiany potasu; emulgator: lecytyny (ze słonecznika*)]. Ciasto sernik* [surowy cukier trzcinowy*, skrobia kukurydziana*, skórka z cytryny*, 0,1 % mielona wanilia bourbon*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)



Do przygotowania ciasta w wersji wegańskiej potrzeba: 
- 200 ml napoju sojowego
- 100 g miękkiej margaryny np. Alsan
- 400 g twarogu sojowego lub jogurtu np. Sojade
- Foremka (20 x 20 cm)
- Mikser ręczny z trzepaczką

1. Rozgrzej piekarnik do 170°C z funkcją grzania góra/dół lub 150°C z funkcją termoobieg, w międzyczasie dobrze nasmaruj formę do pieczenia. Możesz ją również opcjonalnie posypać mąką.
2. Do miski dodaj mieszankę na ciasto brownie, napój SOJOWY i margarynę. Wszystko wymieszaj mikserem ręcznym z trzepaczkę na średnio-wysokich obrotach do uzyskania gładkiej konsystencji (około 1 minuty). Ciasto wlej do wysmarowanej tłuszczem formy do pieczenia i trochę wygładź.
3. Do drugiej miski wsyp mieszankę na ciasto sernik, twaróg SOJOWY lub jogurt. Wszystko wymieszaj mikserem ręcznym z trzepaczką na najniższym ustawieniu, aż będzie gładkie. Rozłóż ciasto na brownie i delikatnie wymieszaj oba ciasta widelcem.
4. Piecz ciasto na środkowym ruszcie przez około 50 minut.
4. Pozostaw w piekarniku do ostygnięcia. Gdy ciasto wystygnie, można je ostrożnie pokroić na kawałki i wyjąć z formy.

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po przygotowaniu z recepturą wegańską
Wartość energetyczna: 1121 kJ/267 kcal
Tłuszcz: 11 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,6 g  
Węglowodany: 36 g
w tym cukry: 22 g 
Błonnik: 2,1 g
Białko: 4,1 g
Sól: 0,26 g


UWAGA
Zwróć uwagę na czas pieczenia! Jeżeli ciasto będzie pieczone dłużej, będzie mniej wilgotne.
*Grube naczynia żaroodporne (szklane, ceramiczne itp.) mogą wpływać na czas pieczenia.


Przechowywać w suchym miejscu, z dala od ciepła.

Cechy produktu
BIO TAK
Inni klienci kupili również
Zupa instant Tom Yum bezgl. BIO 85g Perfect Earth

Zanurz się w intensywnym smaku Dalekiego Wschodu z naszą BIO zupą instant Tom Yum od Perfect Earth!

Zupa instant Tom Yum bezgl. BIO 85g Perfect Earth
9,99
Nowość
Zupa instant Kimchi bezglutenowa BIO 85g Perfect E

Zanurz się w intensywnym smaku Dalekiego Wschodu z naszą BIO zupą instant Kimchi od Perfect Earth!

Zupa instant Kimchi bezglutenowa BIO 85g Perfect Earth
9,99
Zupa instant czosnek i pieprz bezglutenowa 85g Per

Zanurz się w intensywnym smaku Dalekiego Wschodu z naszą BIO zupą instant Garlic & Pepper od Perfect Earth!

Zupa instant czosnek i pieprz bezglutenowa 85g Perfect Earth
9,99
Roślinny ser twarogowy migdałowy 500g Millek

Twar*g naturalny to roślinna alternatywa dla klasycznego twarogu na bazie fermentowanych migdałów i nasion konopii.

Roślinny ser twarogowy migdałowy 500g Millek
39,99
Amoo alternatywa dla jogurtu gruszka 150g Planton

amoo pyszna gruszka roślinny produkt fermentowany

Amoo alternatywa dla jogurtu gruszka 150g Planton
4,69
Powiadom o dostępności

Na podany adres e-mail zostanie wysłane powiadomienie, gdy produkt będzie dostępny w naszym magazynie

Mieszanka na sernikobrownie bezglutenowa BIO 480g BIOVEGAN
Mieszanka na sernikobrownie bezglutenowa BIO 480g BIOVEGAN
Zapis do newslettera