Do darmowej dostawy brakuje
Odbiór osobisty

Mieszanka na sernikobrownie bezglutenowa BIO 480g BIOVEGAN

(0) opinii
4005394280041

Mieszanka na sernikobrownie bezglutenowa BIO 480g BIOVEGAN

22,99
Większe zakupy to wyższy rabat
2 szt.2% rabatu
3 szt.3% rabatu
4 szt.4% rabatu
5 szt.5% rabatu
6 szt.7% rabatu
Opis produktu

Mieszanka na sernikobrownie bezglutenowa BIO 480g BIOVEGAN

 

Opakowanie zawiera 380 g mieszanki na ciasto brownie, 100 g mieszanki na ciasto sernik.

 

SKŁADNIKI:
Ciasto brownie* [surowy cukier trzcinowy*, mąka ryżowa*, mąka kukurydziana*, 12 % kuwertura gorzka* (miazga kakaowa*, cukier*, tłuszcz kakaowy*), 7,5 % kakao w proszku*, skrobia z tapioki*, 3 % kuwertura gorzka* (miazga kakaowa*, tłuszcz kakaowy*, cukier kokosowy*), mąka z nasion chia* (Salvia hispanica), sól, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu; kwas: winiany potasu; emulgator: lecytyny (ze słonecznika*)]. Ciasto sernik* [surowy cukier trzcinowy*, skrobia kukurydziana*, skórka z cytryny*, 0,1 % mielona wanilia bourbon*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)



Do przygotowania ciasta w wersji wegańskiej potrzeba: 
- 200 ml napoju sojowego
- 100 g miękkiej margaryny np. Alsan
- 400 g twarogu sojowego lub jogurtu np. Sojade
- Foremka (20 x 20 cm)
- Mikser ręczny z trzepaczką

1. Rozgrzej piekarnik do 170°C z funkcją grzania góra/dół lub 150°C z funkcją termoobieg, w międzyczasie dobrze nasmaruj formę do pieczenia. Możesz ją również opcjonalnie posypać mąką.
2. Do miski dodaj mieszankę na ciasto brownie, napój SOJOWY i margarynę. Wszystko wymieszaj mikserem ręcznym z trzepaczkę na średnio-wysokich obrotach do uzyskania gładkiej konsystencji (około 1 minuty). Ciasto wlej do wysmarowanej tłuszczem formy do pieczenia i trochę wygładź.
3. Do drugiej miski wsyp mieszankę na ciasto sernik, twaróg SOJOWY lub jogurt. Wszystko wymieszaj mikserem ręcznym z trzepaczką na najniższym ustawieniu, aż będzie gładkie. Rozłóż ciasto na brownie i delikatnie wymieszaj oba ciasta widelcem.
4. Piecz ciasto na środkowym ruszcie przez około 50 minut.
4. Pozostaw w piekarniku do ostygnięcia. Gdy ciasto wystygnie, można je ostrożnie pokroić na kawałki i wyjąć z formy.

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po przygotowaniu z recepturą wegańską
Wartość energetyczna: 1121 kJ/267 kcal
Tłuszcz: 11 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,6 g  
Węglowodany: 36 g
w tym cukry: 22 g 
Błonnik: 2,1 g
Białko: 4,1 g
Sól: 0,26 g


UWAGA
Zwróć uwagę na czas pieczenia! Jeżeli ciasto będzie pieczone dłużej, będzie mniej wilgotne.
*Grube naczynia żaroodporne (szklane, ceramiczne itp.) mogą wpływać na czas pieczenia.


Przechowywać w suchym miejscu, z dala od ciepła.

Cechy produktu
BIO TAK
Inni klienci kupili również
Czekolada biała chrupiąca BIO 90g Vantastic

Wegańska alternatywa dla białej czekolady

Wegańska czekolada biała chrupiąca BIO 90g Vantastic
14,99
Nowość
Wegańska czekolada biała z malinami 90g Vantastic

Biała wegańska czekolada zawierająca masło kakaowe i migdały z kawałkami suszonych malin

Wegańska czekolada biała z malinami 90g Vantastic
14,99
Nowość
Rollsy chrupiące rurki kokosowe bezglutenowe BIO 140g Amaizin

Amaizin Coco Crispy Rolls - słodkie, chrupiące i wykonane z ekologicznego napoju kokosowego ze Sri Lanki.

Rollsy chrupiące rurki kokosowe bezglutenowe BIO 140g Amaizin
14,99
Nowość
Fizi baton w białej polewie ciastko i wiśnia 45g

Ma chrupiącą podstawę, lekką kwaskowatość wiśni i to wszystko w białej polewie!

Fizi baton w białej polewie ciastko i wiśnia 45g
7,59
Nowość
Vegurt truskawkowy 250 ml Millek

Vegurt to roślinna alternatywa dla jogurtu o smaku truskawki na bazie orzechów nerkowca i nasion soi.

Alternatywa dla jogurtu truskawka 250 ml Millek
11,99
Nowość
Powiadom o dostępności

Na podany adres e-mail zostanie wysłane powiadomienie, gdy produkt będzie dostępny w naszym magazynie

Mieszanka na sernikobrownie bezglutenowa BIO 480g BIOVEGAN
Mieszanka na sernikobrownie bezglutenowa BIO 480g BIOVEGAN
Zapis do newslettera