MIESZANKA NA CIASTO JOGURTOWO-WIŚNIOWE BEZGL.BIO 365G BAUCK HOF

MIESZANKA NA CIASTO JOGURTOWO-WIŚNIOWE BEZGL.BIO 365G BAUCK HOF

Nr produktu: 4015637013305Dostępność: Chwilowo niedostepny

24,99

MIESZANKA NA CIASTO JOGURTOWO-WIŚNIOWE BEZGL. DEMETER BIO 365G BAUCK HOF

 

To magicznie lekkie ciasto smakuje niebiańsko, świeżo jogurtowo i jednocześnie cudownie owocowo. W zależności od upodobań możesz urozmaicić o owoce i soki do bazy owocowej, upiec bazę lub pozostawić ją niewypieczoną, stworzyć magicznie pyszne desery lub rozwinąć własne pomysły z naszą mieszanką do pieczenia.

Opakowanie zawiera: 225 g mieszanki na bazę (spód), 100 g mieszanki na masę śmietankową, 40 g mieszanki na polewę owocową. 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

- Do przygotowania ciasta wegańskiego dodatkowo potrzebne są: 
Na bazę: 70 g miękkiej margaryny. 
Na masę: 150 g wegańskiego serka śmietankowego, 500 g wegańskiego jogurtu
Na polewę owocową: 400 ml soku owocowego 
oraz dodatkowo 1 szklanka wiśni bez pestek (360 g).

1. Dno tortownicy (ø 25 cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Dobrze odcedź wiśnie. Odciśnięty sok użyj do polewy owocowej. 
2. Ugniataj ręcznie 70 g margaryny z 225 g mieszanki na bazę, aż uzyskasz jędrne ciasto podobne do ciasta na ciasteczka. Wlej ciasto do tortownicy i dociśnij równomiernie łyżką lub rękami do dna. 
3. W celu przygotowania masy śmietankowej należy wlać 150 g wegańskiego serka śmietankowego, 500 g wegańskiego jogurtu i 100 g mieszanki na masę do dużej, wysokiej miski (uwaga: płyn może się rozpryskiwać). Mieszaj ręcznym mikserem, do uzyskania kremowej konsystencji. 
4. Rozsyp wiśnie na spodzie. Następnie wlej masę śmietankową i równomiernie rozprowadź. Wstaw do lodówki. 
5. W rondelku wymieszaj trzepaczką sok owocowy i mieszankę na polewę owocową. Gotuj ciągle mieszając. Jak tylko polewa zgęstnieje, zdejmij z ognia. Szybko i równomiernie rozprowadź na masie śmietankowej. Włóż ciasto do lodówki na co najmniej 2 godziny. Przed podaniem poluzować nożem i zdjąć brzeg tortownicy. 

Wskazówka: Aby dobrze pokroić kawałki ciasta, od czasu do czasu zanurz nóż w gorącej wodzie. 
Wolisz, aby spód był chrupiący? Możesz podpiec spód w blasze przez około 13 minut w temperaturze 180°C (grzanie górne/dolne). Następnie pozwól mu ostygnąć. 
 

 

SKŁADNIKI
mąka OWSIANA** bezglutenowa, surowy cukier trzcinowy**, skrobia ryżowa*, skrobia kukurydziana*, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu*, sól kamienna, wanilia*. (* certyfikowany składnik ekologiczny, ** składniki z rolnictwa biodynamicznego)

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1578 kJ/372 kcal
Tłuszcz: 2,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Węglowodany: 80 g
w tym cukry: 35 g
Błonnik: 3,6 g
Białko: 5,2 g
Sól: 0,07 g


Może zawierać ORZECHY, SOJĘ i nasiona sezamu.


Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu

Kupione z tym produktem

Zapraszamy do dodania opinii o MIESZANKA NA CIASTO JOGURTOWO-WIŚNIOWE BEZGL.BIO 365G BAUCK HOF

(5/5)

Używamy plików cookies w celu ułatwienia korzystania z zasobów naszego serwisu i do analizowania statystyk jego odwiedzin. Korzystanie z naszego serwisu bez blokowania plików cookies oznacza zgodę na ich użycie i zapisanie w pamięci urządzenia użytkownika. Zmieniając ustawienia przeglądarki, można samodzielnie zarządzać cookies. Więcej informacji w polityce prywatności. Polityka Prywatności

Zamknij