Mieszanka do wypieku ciasta korzennego bezgl. 300g CELIKO

Mieszanka do wypieku ciasta korzennego bezgl. 300g CELIKO

Nr produktu: 5900038001206

7,99

Mieszanka do wypieku ciasta korzennego bezgl. 300g CELIKO



SKŁADNIKI
cukier, mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, błonnik kakaowy, cynamon, difosforany: regulator kwasowości; węglany sodu: substancja spulchniająca; aromat, sól, guma ksantanowa: substancja zagęszczająca.



SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
**** Ciasto marchewkowe z kremem
Przygotować do ciasta
- 1 opakowanie koncentratu ciasta
- zamiennik 2 jaj (np. MyEgg 100ml)
- 130 ml oleju 
- 50 ml wody/napoju sojowego
- 300 g marchewki startej na dużych oczkach

Przygotować do kremu
- 400 ml śmietanki słodkiej np. Rama Crema, Schlagfix, Flora 
- 250 g serka mascarpone np. Schlafix
- 3 łyżki cukru pudru

Wykonanie ciasta:
- Zawartość torebki wsypać do naczynia, dodać zamiennik jajka, wodę lub napój sojowy i olej. Całość wyrabiać mikserem ok. 3 minut, dodać marchewkę i wymieszać łopatką lub łyżką
- Masę wylać do foremki 20 x 20 cm. Wstawić ciasto do nagrzanego do temperatury 180 °C piekarnika i piec ok. 60 minut (do suchego patyczka). Wyjąć i ostudzić na kratce. 

Wykonanie kremu:
- Śmietankę zmiksować z mascarpone na gęsty krem. Dodać przesiany cukier puder i delikatnie wymieszać 
- Ciasto przeciąć, warstwy posmarować kremem i złożyć, ewentualnie udekorować.


**** Ciasto z jabłkami i orzechami
Przygotować do ciasta z jabłkiem i orzechami
- 1 opakowanie koncentratu ciasta
- zamiennik 2 jaj (np. MyEgg 100ml)
- 100 ml oleju
- 50 ml wody/napoju sojowego
- 500 g jabłka pokrojonego w kostkę (10 x 10 mm)
- 1/2 szklanki rozdrobnionych orzechów

Wykonanie:
- Zawartość torebki wsypać do naczynia, dodać zamiennik jajka, wodę lub napój i olej. Całość wyrabiać mikserem ok. 3 minut. Dodać jabłka, ORZECHY i wymieszać
- Masę wylać do foremki 20 x 20 cm
- Wstawić ciasto do nagrzanego do temperatury 180 °C piekarnika i piec ok. 60 minut. Wyjąć i ostudzić na kratce. 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g koncentratu ciasta
Wartość energetyczna: 1540 kJ/363 kcal  
Tłuszcz: 0,5 g  
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g  
Węglowodany: 86 g  
w tym cukry: 33 g
Błonnik: 1,2 g  
Białko: 3,1 g  
Sól: 1,1 g
 

 

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, MLEKO i ich produkty pochodne. 


Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Kupione z tym produktem

Napój ryżowy waniliowy BIO 1 l Natumi

Napój ryżowy waniliowy BIO 1 l Natumi

9,99 zł Napój ryżowy waniliowy BIO 1 l Natumi

Napój ryżowy waniliowy BIO 1 l Natumi

Więcej
Do koszyka
Napój owsiany bezglutenowy BIO 1 L Natumi

Napój owsiany bezglutenowy BIO 1 L Natumi

8,99 zł Napój owsiany bezglutenowy BIO 1 L Natumi

Napój owsiany bezglutenowy BIO 1 L Natumi

Więcej
Do koszyka
Spody do pizzy bezglutenowe 300g Schar

Spody do pizzy bezglutenowe 300g Schar

21,99 zł Spody do pizzy bezglutenowe 300g Schar

Spody do pizzy bezglutenowe 300g Schar

Więcej
Do koszyka
Śmietana kokosowa 200ml BIO

Śmietana kokosowa 200ml BIO Ecomil

9,79 zł Śmietana kokosowa 200ml BIO Ecomil

Śmietana kokosowa 200ml BIO

Więcej
Do koszyka

Zapraszamy do dodania opinii o Mieszanka do wypieku ciasta korzennego bezgl. 300g CELIKO

(5/5)

Używamy plików cookies w celu ułatwienia korzystania z zasobów naszego serwisu i do analizowania statystyk jego odwiedzin. Korzystanie z naszego serwisu bez blokowania plików cookies oznacza zgodę na ich użycie i zapisanie w pamięci urządzenia użytkownika. Zmieniając ustawienia przeglądarki, można samodzielnie zarządzać cookies. Więcej informacji w polityce prywatności. Polityka Prywatności

Zamknij