Mieszanka do wypieku babki bezglutenowej 300g Celiko
Nowość
(0) opinii5900038001213
7,99
Większe zakupy to wyższy rabat
2 szt. | 2% rabatu |
3 szt. | 3% rabatu |
4 szt. | 4% rabatu |
5 szt. | 5% rabatu |
6 szt. | 7% rabatu |
Opis produktuDoskonała mieszanka do wypieku pysznej, klasycznej babki piaskowej.
Na jej bazie przygotujesz także babkę marmurkową, doskonały keks lub wyśmietnite muffiny. Jest łatwa i szybka w przygotowaniu. Świetnie sprawdzi się nie tylko na świątecznym stole, ale zawsze wtedy, gdy będziesz mieć ochotę na sprawdzone, domowe ciasto.
Składniki:
cukier, skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana, błonnik z cykorii, aromat, regulator kwasowości: difosforany; sól, substancja spulchniająca: węglany sodu.
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, MLEKO i ich produkty pochodne.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przygotować do babki piaskowej:
- 1 opakowanie koncentratu ciasta 300 g
- zamiennik dla 3 jaj np.Biovegan
- 140 ml oleju
Wykonanie babki piaskowej:
-Zawartość torebki z koncentratem ciasta wsypać do naczynia, dodać zamiennik jaj, wszystko razem wymieszać. Na koniec dodać olej. Całość wyrabiać mikserem ok. 4 min.
-Ciasto przełożyć do foremki (małej keksówki lub małej foremki do babki).
-Piec w piekarniku w temperaturze 180°C przez ok. 40 minut. Po wyjęciu z piekarnika poczekać aż przestygnie.
-Ciasto po wypieczeniu można posypać cukrem pudrem, bądź polać wcześniej przygotowaną polewą.
Przygotowanie babki marmurkowej:
-1 opakowanie koncentratu ciasta 300 g
-zaminnik 3 jaj np. Biovegan
-140 ml oleju
-1,5 łyżki kakao
-3 łyżki roślinnego napoju np. sojowego, owsianego
Wykonanie babki marmurkowej:
-Zawartość torebki z koncentratem ciasta wsypać do naczynia, dodać zaminnik jaj, wszystko razem wymieszać. Na koniec dodać olej.
-Całość wyrabiać mikserem ok. 4 min.
-Ciasto podzielić na pół. Do jednej części dodać przesiane kakao oraz 3 łyżki napoju roślinnego. Całość delikatnie wymieszać przy pomocy rózgi kuchennej lub szpatułki.
-Ciasta wylewać do formy naprzemiennie: raz jasne raz ciemne.
-Piec w piekarniku w temperaturze 180°C przez ok. 40-50 minut.
-Po wyjęciu z piekarnika poczekać aż przestygnie.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g mieszanki do wypieku babki
Wartość energetyczna: 1533 kJ / 361 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 87 g
w tym cukry: 35 g
Błonnik: 2,3 g
Białko: 1,7 g
Sól: 0,31 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Na jej bazie przygotujesz także babkę marmurkową, doskonały keks lub wyśmietnite muffiny. Jest łatwa i szybka w przygotowaniu. Świetnie sprawdzi się nie tylko na świątecznym stole, ale zawsze wtedy, gdy będziesz mieć ochotę na sprawdzone, domowe ciasto.
Składniki:
cukier, skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana, błonnik z cykorii, aromat, regulator kwasowości: difosforany; sól, substancja spulchniająca: węglany sodu.
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, MLEKO i ich produkty pochodne.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przygotować do babki piaskowej:
- 1 opakowanie koncentratu ciasta 300 g
- zamiennik dla 3 jaj np.Biovegan
- 140 ml oleju
Wykonanie babki piaskowej:
-Zawartość torebki z koncentratem ciasta wsypać do naczynia, dodać zamiennik jaj, wszystko razem wymieszać. Na koniec dodać olej. Całość wyrabiać mikserem ok. 4 min.
-Ciasto przełożyć do foremki (małej keksówki lub małej foremki do babki).
-Piec w piekarniku w temperaturze 180°C przez ok. 40 minut. Po wyjęciu z piekarnika poczekać aż przestygnie.
-Ciasto po wypieczeniu można posypać cukrem pudrem, bądź polać wcześniej przygotowaną polewą.
Przygotowanie babki marmurkowej:
-1 opakowanie koncentratu ciasta 300 g
-zaminnik 3 jaj np. Biovegan
-140 ml oleju
-1,5 łyżki kakao
-3 łyżki roślinnego napoju np. sojowego, owsianego
Wykonanie babki marmurkowej:
-Zawartość torebki z koncentratem ciasta wsypać do naczynia, dodać zaminnik jaj, wszystko razem wymieszać. Na koniec dodać olej.
-Całość wyrabiać mikserem ok. 4 min.
-Ciasto podzielić na pół. Do jednej części dodać przesiane kakao oraz 3 łyżki napoju roślinnego. Całość delikatnie wymieszać przy pomocy rózgi kuchennej lub szpatułki.
-Ciasta wylewać do formy naprzemiennie: raz jasne raz ciemne.
-Piec w piekarniku w temperaturze 180°C przez ok. 40-50 minut.
-Po wyjęciu z piekarnika poczekać aż przestygnie.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g mieszanki do wypieku babki
Wartość energetyczna: 1533 kJ / 361 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 87 g
w tym cukry: 35 g
Błonnik: 2,3 g
Białko: 1,7 g
Sól: 0,31 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Cechy produktu
Bezglutenowy | TAK |