Bezglutenowa margaryna wegańska firmy Koko Dairy Free fortyfikowana witaminami: A, E, B12 i D2. Zawiera 45% tłuszczu, z czego 26% stanowi tłuszcz kokosowy. Olej palmowy wykorzystany do produkcji margaryny posiada certyfikat zrównoważonej gospodarki (RSPO), a opakowanie jest duże i wygodne.
Margaryna ma "maślany" smak i super konsystencję. Bardzo łatwo się rozsmarowuje. Nie ma posmaku, ani zapachu kokosowego.
Składniki: woda, oleje roślinne (olej rzepakowy, olej kokosowy 26%, olej palmowy*, olej słonecznikowy), emulgator - mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych, przeciwutleniacz - lecytyna słonecznikowa, barwnik - ekstrakt z marchwi, sok cytrynowy, sól morska 1,1%, naturalne aromaty, witaminy A, B12, D2 i E.
*- pochodzący ze zrównoważonej gospodarki RSPO.
Produkt chłodniczy. Przechowywać w temp. 0-4 st. C.
Wartość odżywcza (na 100 g produktu)
Energia : 1665 kJ/405 kcal
Tłuszcz : 45,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 21,0 g
Węglowodany : 0,0 g
w tym cukry : 0,0 g
Błonnik : - g
Białko : 0,0 g
Sól : 1,1 g
Waga: 500g
Autor opinii:Dorota Szeląg